bolåneräntan trender som visar tecken på lägre totalt sett

För de två första veckorna i maj bolåneräntor har kryssat upp på ett riksgenomsnitt. Freddie Mac veckovisa enkäter visade att bolåneräntorna sjönk till 4,82% förra veckan. Detta är inte den lägsta de har varit, men om den övergripande trenden fortsätter att hålla, bör vi se bolåneräntor på en all time low under de kommande veckorna.

Med priser på en all time low, nu är det dags att refinansiera eller köpa det första huset? Tja, det är ett personligt beslut som måste fattas av varje unik omständighet. Om du för närvarande har en bolåneränta på mer än 6% så är det mycket troligt att du kommer att spara en hel del pengar om du kan refinansiera med en hastighet ens nära det nationella genomsnittet. Se till att få en bedömning av ditt hem innan du går igenom refinansiera process som ditt hem kan vara värt mycket mindre än du väntat orsakar ränta du får vara mycket högre.

Om du funderar på att köpa din första hem eller ett nytt hem är en mycket klibbig situation inom fastighetsbranschen just nu. Du hör många finansiella rådgivare där ute som säger att nu är den bästa tiden i historien för att köpa ett hem i Amerika. Det kan mycket väl vara fallet, men du kan mycket väl förlora över 10% av din hem värde under de första månaderna du äger den. Om du tror att du omedelbart kommer att tjäna pengar på att köpa ett hem just nu, kanske du vill tänka om eftersom det är troligt att bostadsmarknaden har mer utrymme att falla.