bolåneräntan trender förutsäga låga bolåneräntor

Många analytiker tror att den senaste tidens nedåtgående bolåneräntan trend har brutits. När du tittar på en långsiktig diagram av skattesatser, är det mycket tydligt att se att de har gått ned i över två decennier. Det är svårt att jämföra de tidiga 1980-talet till någon gång i modern tid som det fanns hyperinflation i USA och hem priser lån var över 16%. Det är högst osannolikt att någonsin hända igen, men om Federal Reserve fortsätter att spendera pengar, vi mycket väl kan försöka testa den nivån.

Mortgage nyheter har fortsatt att leverera den aktuella historien om 10 år statskassan kurs korrelerar till 30 års fast ränta inteckning. Om du tittar på en långsiktig diagram, sedan 1971, kommer du se att det finns ett starkt samband mellan de två. Det finns mycket få gånger i denna korta historia som de två uppsättningarna av siffror separerade på ett stort sätt. Med detta är känt, skulle man kunna tro att de skulle gå i tandem antingen upp eller ner. Sedan början av 2009 har 10 år varit en stark trend som inte har varit fallet för de övergripande priser. Bolåneräntor trenden fortsatte ner.

I slutet av maj och början av juni att allt förändrats så bolåneräntor hoppade enormt att sammanfalla med 10 år Treasury takt. Under den senaste veckan har vi sett 10 år statskassan kurs drar tillbaka ganska lite, så man skulle tro att priserna skulle göra samma sak. Detta skulle innebära att den generella trenden i bolåneräntor förblir intakt. Endast tiden kan utvisa.