bolåneräntan förutsägelser för augusti – räntorna går upp

Bolåneränta förutsägelser för augusti visar oss att det är mycket troligt att dagliga bolåneräntor kommer att röra sig högre. Den uppåtgående trenden på 10 år Treasury ränta avkastning som inleddes i januari har fortsatt under första halvåret det år. Det fanns några uppgångar och nedgångar i processen, men 10 årsräntan kvar i en stark uppåtgående riktning. Detta innebär att de totala räntorna kommer att vara på väg högre med utbytet.

Aktuella bolåneräntor är runt 5,4% vilket är mycket högre än de var för bara några månader sedan. Det verkar precis som igår att priserna låg på 4,8%, men det var faktiskt i mitten av maj. Vi har sett räntorna ligga över 5% sedan början av juni och den trenden kommer sannolikt att fortsätta under hela sommaren. Om vi ??ser en stark rörelse nedåt för 10 år statskassan ränta avkastning vi inte kommer att se totalt sett lägre än 5% igen när som helst snart.

Om du funderar på refinansiering eller köpa din första hem, skulle nu vara dags att gå vidare och fylla i ansökan om inteckning. Om du väntar några fler månader, kan du se priser så hög som 6,5% eller 7%. Detta skulle ändra din månatliga inteckning betalningar med hundratals dollar och det är precis vad du behöver i den nuvarande ekonomiska krisen. Det ska bli mycket intressant att se vad högre bolåneräntor gör att den totala bostadsmarknaden. En sak är säker, högre betyder lägre huspriser. Kan huspriserna verkligen gå ner så mycket mer? Vi får se.