bolåneräntan förutsägelser för april 2010 – Treasury avkastningen pekar mot högre räntor

Bolåneränta förutsägelser är oftast på sinnen amerikanerna när räntorna börjar röra sig högre. Under den senaste veckan har vi sett Federal Reserve Bank avslutar sin inteckning värdepapper programmet för köp och 10 årsräntan har accelererat mycket högre. Dessa är två tecken på att mycket högre kan tänkas komma.

Det är mycket svårt att göra korrekta förutsägelser bolåneräntan på en vecka till vecka basis men under en lång tid finns det trender som kan användas för att göra antaganden om priserna går. Tyvärr finns det många tecken som pekar på mycket högre priser som vi huvudet i sommaren 2010. Var inte förvånad över att se priser så hög som 5,5% eller 6% före sommaren rullar runt.

I början av året vissa analytiker hade förutspått att räntorna sannolikt att nå så högt som 7,5% eller 8% i slutet av året. Detta är en mycket djärv förutsägelse, men nu att Federal Reserve Bank har tagit sina händer ur potten är det en stor möjlighet att priserna kan komma att stiga till dessa höga nivåer.

I april 2010 har vi sett bolåneräntor så låg som 4,75% och så hög som 5,15%. Denna volatilitet kommer sannolikt att fortsätta som den upp trenden är huggen ur. För dem som har varit ute efter att refinansiera till en låg ränta kan det vara smart att kontakta en långivare förr snarare än senare eftersom priserna kan vara mycket högre snart.