bolåneränta-varför gårdagens svar inte kommer att lösa dagens problem

Ahhh den gamla goda tiden, när priserna var låga, var program en vind, pengar flödade som vatten och bostäder sålde som smör. Kom ihåg de gamla goda tiderna? Jo de kan vara borta för nu, men de kommer tillbaka ….. someday. Under tiden måste vi leva med de kort vi fick. Och en massa folk har några ganska dåliga kort.

Räntorna är upp, är huspriser / värden faller, utlåning krav stramar upp, är ARM: s åtstramning och utmätningar är upp. Min hemstat Colorado fortsätter att leda landet i den kategorin. Inte en vacker bild.

Det fanns fyra inteckning system som var bara bra tills ….. korna kom hem.

Ett. Intresse endast inteckningar-För många första gången köpare detta såg ut som en attraktiv affär tills …. Hem värden börjar släppa och låntagaren får reda på att han har mycket lite, om någon rättvisa. Om låntagaren gör det thru intresse bara låneperioden och han finner den verkliga betalningen med en liten premie kan bryta sin spargris-orsakar möjlig default. När det blir dags att sälja låntagaren kan vara upp och ner-han är skyldig mer än hem är värt.

2. Armarna Dessa var bara bra så länge priserna stannade samma och lågt. Problem är de inte och kommer inte. Efter det inledande året eller treårsperiod ägare av ARM-talet var föremål för nycker en mycket volatil marknad där priserna kan och göra förändringar som vinden. Med era priser och betalningar ändras regelbundet är inte bara stressande på en budget, men kan vara en backbreaker och kan vara den största orsaken till höga utmätningar.

Tre. Utbetalningar Wow, menar du att vi kan köpa hem av våra drömmar och få pengarna tillbaka också upp till 25% av värdet. Hur coolt är det? Väl Mr Naiv låntagaren är det svalt så länge värdena håller går upp och du har råd att betala. Det finns ett pris för allt. Igen när är dags att sälja av någon anledning låntagaren är mer än sannolikt kommer att skyldig mer än hem är värt. Hur coolt är det?

4. Lån till fast ränta whoa du säger, den stapelvara i biz. Jag talar inte om 30 år fast ränta lån. Vad sägs om den 40 och 50 år trädgård sort. Denna hjärna barn har kommit nära andra till intresse bara lån i form av eget kapital bygga upp-nära noll. Så på en marknad där värden faller med ingen rättvisa byggnad, avslutar låntagaren upp i trubbel.

Sensmoralen i historien, det finns många sätt att finansiera köpet av ditt hem, men bara ett sätt att göra betalningar. Det är mycket bättre att spela säkert än löst och utsmyckat fritt när det kommer till din största tillgång-ditt hem.