bolåneränta prognos för juli

Bolåneräntan prognosen för juli kunde få mycket grumligt för den andra delen av månaden. Det är troligt att vi kommer att fortsätta att se bolåneräntor fungerar sidled tills 10 års statsobligation ränta träffar stöder cirka 3,4%. Ett stöd testas, vet vi då om övergripande räntorna kommer att gå. Om vi ??ser en uppdelning av stöd och 10 år börjar på väg mot 3% så är det troligt att boräntorna kommer att testa alla tiders bottenrekord som vi såg redan i mars.

Om 10 år träffar support och studsar högre, kunde vi se det gå hela vägen tillbaka upp till 4% vilket skulle innebära priserna skulle gå mot 6%. Det ska bli mycket intressant att se vad som händer under de första veckorna i juli. Efter en lång, semester vecka, kommer det att bli kul att se vad priserna gör på måndag morgon. Att göra en prognos över vad som kommer att hända är mycket svårt eftersom vi inte vet vilka åtgärder regeringen kommer att vidta.

Om regeringen beslutar att de vill auktionera ut ytterligare flera miljarder i obligationer, så är det troligt att vi kommer att se en uppdelning nedan stöd. Om så inte är fallet och att regeringen sitter på åskådarplats för ett par veckor, leta efter 10 år för att fortsätta uppåtgående trend började i början av 2009. Om trenden inte fortsätter, är det mycket möjligt att vi kunde se bolåneräntor på över 6%. Detta är nu vad regeringen vill när bostadspriserna har redan sjunka nog som det är. Det finns flera stora metropoler som har sett över 50% minskar eftersom bostadsmarknaden toppen i juli 2006.