bolåneränta-kredit värdering-watch vad du betalar för

Så fantastiskt som det kan verka, när det gäller att få ett kreditbetyg inte alla kredit värderingar är desamma. När du betalar för att få ett betyg nummer det inte kan vara samma som din långivare ser.

Vilka är konsekvenserna av detta? Bra för att börja kan det betyda skillnaden mellan att få en inteckning eller inte, att få någon form av lån eller inte, att få en bra kontra dålig ränta på ett billån, går listan på och på. Implikationerna är enorma!

Varifrån skillnaden ifrån? Om du försöker hitta en kredit värdering du kommer att hitta många källor från kreditbyråer sig till kreditkortsföretag. Några av dessa är gratis men de flesta är inte. Dessa fungerar som ytterligare resultatenheter för leverantörerna. De har alla sin egen ta på vad som gör upp din kredit värdering och kan eller inte kan vara i närheten av vad den verkliga affären är.

Vad är den verkliga affären? The real deal är FICO poäng. Fair Isaac och Company har varit en källa till kredit poäng för långivare i årtionden och kommer förmodligen att så förbli.
Den andra poängen för avsedda ändamål är värdelösa. Kontrollera dina riktiga FICO poäng och kreditupplysningar är det bästa sättet att få en korrekt bild av hur långivare ser dig.

Vad är problemet? Det handlar om pengar. Från kreditbyråer perspektiv, fick kreditbyråer trött på att dela arvoden w FICO så de kom upp med sina egna mål och bestämde sig för att marknadsföra dem. Ur ett konsumentperspektiv kan det betyda tusen dollar mellan en uppblåst byrå poäng och den verkliga affären från Fico.

Vad är lösningen Om du letar efter ett lån-bil, hem, vad-inte TRYCK PÅ Easy Button. Gå till den extra ansträngningen för att få det som räknas. Den FICO poäng. Det kan vara lite svårare att förstå, men det kommer att betala sig i värdet av den information den ger dig.

Vad säger de om dålig information? Det leder till dåliga beslut. Gör ett bra beslut och få den bästa informationen-få en FICO poäng!

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.