bolåneränta-fem heta tips för sub prime sökande

Denna nyhet blixt bara: Inte alla har en god kreditvärdighet. Fair Isaac och Company annars känd som FICO sätter ihop ett kreditbetyg på bara om någon gammal nog att spendera pengar. Medan den exakta formeln för betygsättning förblir hemlig, de saker du kan göra för att få ett hem inteckning med en dålig FICO poäng är inte hemliga.

Om du är i sub prime kategori online långivare kan spara dig mycket tid. Även med den senaste “skandalen” av sub prime långivare, kommer det alltid att finnas en sub prime marknaden. Här är några steg du kan ta för att bli en husägare med dålig kredit.

• vet var du står Det är denna enkla: ju högre din FICO poäng desto bättre erbjudanden kommer att finnas. Få en kopia av din rapport, åtgärda eventuella fel och vidta åtgärder för att förbättra din poäng. Om du är under 500 du kommer att ha svårt att få ett lån. Om du är i 550-650 intervall du bör kunna få ett lån med en handpenning. Om du är i 650 området du ska kunna få 100% finansiering. Bara tänka på att saker och ting allvarligt har förändrats under de senaste 6 månaderna.

• Börja shoppa online långivare kan spara massor av tid och frustration. Leta efter sub prime långivare-långivare som är specialiserade på lån till låntagare med dålig kredit. Applicera med flera av dem, men thru en tjänst som “Guide till Långivare” på det sättet din kredit rapport endast kommer att dras en gång.

• Spara för en handpenning Som vi har visat om du inte har en bra kreditvärdighet kontanter hjälper dig big time. Ju mer din ekonomiska engagemang i affären desto bättre dina chanser att få förmånliga priser och villkor.

• Ge inte upp någon där ute har ett lån med ditt namn på det, du måste bara hitta den. Ta inte ett nej.

• Ingenting varar för evigt Om du hittar ett lån med priser och villkor inte att passa du kanske vill ta det och refinansiera om några år när din poäng har förbättrats.

Använd erfarenheten att växa och förbättra din poäng och du kommer att bli vinnaren. En dålig kreditvärdighet bör bara sakta ner dig inte hindra dig från att få en inteckning. På rad långivare kommer att spara dig tid och frustration och hjälpa dig att nå ditt mål om en egen bostad.

Jack Krohn är en ledande fri lans författaren på Home Equity och frågor inteckning med över 35 artiklar på sin meritlista. Han är också den # 1 författare of Homeland Security artiklar i landet enligt Ezine artiklarna.