bolånekrisen – huset sub-prime härdsmälta

Det är ett stort problem idag på bostadsmarknaden, alltför många sub-prime lån och nu har vi alltför många människor som inte kan betala sina bolån. Ett av de stora problemen är att vi hade för många giriga långivare där ute som varit intresserade av den kortsiktiga snabba pengar och egentligen inte bryr sig om de långsiktiga effekterna av bostadsmarknaden.

Subprimelån är en typ av inteckning där brukar det är lätt att kvalificera sig med några pengar ner, inga arbetets krav, och har normalt en mycket låg inledande (teaser) räntan för en kort tid, vanligen 6 månader eller så . Det stora problemet är att de människor som undertecknade på den streckade linjen för dessa lån vanligtvis bara hade råd med månatliga amorteringar på teaser kurs för sina lån, och när det är dags för den månatliga lån betalningar för att gå upp, kunde de inte råd med det . Långivarna kände till detta och låta det hända bara för att göra snabba, snabba pengar.

Vad som har hänt nu är att han har fler och fler människor som blir avskärmad på grund av att de inte har råd med sina hem. Långivarna nu håller hus de kan inte sälja eftersom priserna har sjunkit och det finns så mycket inventering ute. Nu om du är i den situation som denna är det en kris, men om du funderar på att köpa ett hus kan det vara en möjlighet. Det finns många områden i landet där priset på bostäder har sjunkit och de lägre räntorna kan det vara en bra tid att hitta ett hus.

Kom bara ihåg att vi måste lära oss av de bostäder misstag som vi har gjort, och att bli starkare ur dem.