Bolån standard vad du behöver veta

I USA inteckning standard och avskärmning lagar varierar från ett land till ett annat. De bolåneinstitut och de företag som erbjuder anknutna tjänster varierar också sättet de närmar upplåning, inteckning standard och avskärmning också. De stora inteckning organisationer som övervakar saker som defaults, lån, utmätningar och så vidare är Freddie Mac, Fair Housing Administration (FHA) och Veterans Administration (VA) har ändrat sin inställning till inteckning misskötsel och standard i det senaste decenniet.

De nu har alla kommit till slutsatsen att det är oändligt mycket mer kostnadseffektivt och även tid effektiva för att hjälpa till att inteckning standard eller efterskott inteckning låntagaren stanna i hennes eller hans hem än att börja utestängande förfarande. Avskärmning för någon av dessa organisationer är en tidskrävande operation. Om en inteckning standard förvandlas till en avskärmning och FHA eller andra myndigheter bli ägare av fastigheten någon har att hantera det och i slutändan sälja.

Eftersom den byråkratiska beslut att arbeta med en inteckning standard eller efterskott inteckning låntagare att undvika utestängning sätt att låntagaren kan undvika utmätning av egendom, t.ex. hans eller hennes fordon eller avskärmning på hennes hemnummer i dussintals. Låt oss undersöka några av dessa upplösning inteckning förvalda alternativen genom att titta på vad som händer när en inteckning faller i standard.

I USA, den 16: e dagen efter det att låntagaren var planerad att göra en inteckning betalning en förseningsavgift sparkar i. Detta belopp är förutbestämt av den ursprungliga inteckningen, men tre procent är vanligt. Detta kan verkligen lägga upp. Tänk på att det inte är tre procent av betalning – det är tre procent av balansen. Om du fortfarande skyldig $ 100.000 på ditt hem du har just lagt till $ 3000 till ditt totala inteckning. När låntagaren har blivit 31 dagar sen några långivare hanterar inteckning standard genom att låta en delbetalning. Andra, däremot, kommer att kräva att det hela föras ström. Det finns även bolåneinstitut som skickar låntagarens kontroll tillbaka om det inte är det totala beloppet för den aktuella betalningen, den förfallna totalt och kanske även den förseningsavgift samt.

När inteckning är i standard 45 dagar låntagaren bör förvänta regelbundna samtal från inteckning samlare. De flesta amerikanska stater reglera dessa samtal, dock. Det finns väldigt strikta samling regler i allmänhet. Fair Debt samlingar Practices Act (FDCPA), till exempel, säger att när du berättar en samlare för att avstå från att ringa ditt arbete, eller avstå från att ringa dig på allt de måste göra det. Naturligtvis är det sista du verkligen vill göra förvärra någon som innehar titeln till ditt hem. Ingen kan göra en samling ringa till dig innan 08:00 eller efter 21:00 din tid och ingen kan avslöja för tredje part orsaken till samtalet. Undantaget är naturligtvis är lön kvarstad, i vilket fall din arbetsgivare skulle behöva veta.

Den första officiella inteckning standard kommer att skickas till låntagaren 60-90 dagar efter den sista utbetalningen. Denna regel kommer från certifierade post, vilket innebär att låntagaren måste verifiera skriftligen att hon eller han har fått det. Detta är den sista punkt där inteckning standard låntagaren kan betala vad han eller hon är skyldig och undvika utestängning förfaranden.