bolån – Ska jag refinansiera nu med priser ökar

När räntorna stiger bör du överväga refinansiering ditt bolån? När priserna faller detta är en omtvistad fråga. Självklart bör du överväga att göra en refinansiering oavsett om det är ett fast lån eller hem kapital lån. När räntorna stiger du bör, enligt min mening, endast överväga refinansiering om du vill ta pengar från det egna kapitalet i ditt hem eller om du känner nu är det dags att låsa in en fast ränta.

Om marknaden verkar vara på en längre uppgång, låsning i en fast ränta nu kan du spara pengar i framtiden. Villaägare med justerbar ränta inteckningar kan stiga i slutet av den inledande låga armarna avgift för de första tolv månaderna. Detta innebär för närvarande din kurs kan stiga 2,75 poäng eller så baserat på din ursprungliga avtalet. Detta översätter till mycket högre utbetalningar än vad du för närvarande betalar.

När refinansiering, bör du ta den faktiska kostnaden för refinansiering hänsyn. Mängden pengar du spenderar för att ordna finansieringen tar tid att ta igen. Planerar du att bo i din bostad tillräckligt länge för att detta ska vara ett klokt beslut nu? Om inte, skulle jag föreslår letar efter mycket låg kostnad för eget kapital bostadslån. Om du har en god arbetsmiljö överenskommelse med din bank, kan han få kanske dina kostnader minskas på ett hem kapital kredit eller lån. Bara att fråga, det kostar inte pengar att utreda möjligheterna.

Om du är i en position som kräver att du har en fast inteckning betalning för att behålla din sinnesfrid, så ska du göra det. Priser stiger för en stund, och sedan vara stabil ett tag innan de börjar komma ner. En förskjutning i marknaden attityd och konsumtionen kommer att hända för Fed att sänka priserna.

Inte refinansiera inte ditt lån om du inte har en bra anledning. Att betala för en ny semester eller lyx är inte, enligt min mening, en bra sak att göra med intäkterna från ett lån när räntorna stiger. Om du behöver för att betala av skulden, ge det en tanke innan du fortsätter.

Ställ frågor, söka dina vänner som är kunniga, prata med dina bankirer eller människor investeringar, bara göra något. Du kan minska din inteckning betalning eller bara få en fast ersättning om det är ditt mål.