bolån ränta vinnare och förlorare, som du

Den brittiska bolån ränta-

Det har fallit till en historiskt låg nivå som Bank of England försöker hjälpa ekonomin och få igång bostadsmarknaden.

Långivare öka sin vinstmarginal –

innan kreditkrisen bankerna långivare sattes 2 pkt (2%) till Bank of England (BOE) basräntan. Trots BOE kastar miljarder på långivarna i fåfängt försök att stimulera inteckning utlåning bankerna ta fasta på detta som en möjlighet att öka sina vinster och vinstmarginalen till 3 poäng över basen.

Giriga långivare –

har utnyttjat en gång genom att inte passera på bolån Betygsätt regeringen skulle vilja se.

Oansvarig utlåning –

Den inteckning regulator, stod Financial Services Authority (FSA) tillbaka och tittade UK bolåneinstitut spela med våra pengar på bostadsmarknaden. En blind man kunde se långivarna var utlåningen oansvarigt men tydligen inte Finansinspektionen eller för den delen långivaren är själva.

Inte nog –

Regeringen kan citera resten av världen i recession som en anledning till att den globala ekonomin är orsaken Storbritannien lider. Sanningen är att regeringen underlåtit att agera för att undvika röran vi nu med inte tillräckligt med åtgärder när det behövdes.

Vad händer i USA –

Vi har alla vetat i åratal att vad som än händer, bra eller dåligt i USA ungefär samma kommer att följa här i Storbritannien. Så när den sub-prime bostadsmarknaden började kollapsa i USA varför inte de bolån ränta experterna vidta åtgärder?

Vem bär skulden? –

Du kan bara skylla på beslutsfattare på bolån ränta långivare. De flesta av dessa chefer belönades med massiva lön starter och ännu större pensioner. Börja belöna misslyckanden som norm är ett recept för katastrof.

Förlorarna –

Skattebetalarna är de verkliga förlorarna även om inteckningar takt är på en all time low långivare lånar inte ut så låntagare inte kan få tag på någon av pengarna. Skattebetalarna kommer att betala notan för inkompetens av bolån ränta långivarnas beslutsfattare. Det är de som är ansvariga för inteckning industrin pengar.

Och vinnarna är –

Tydligt i detta skede finns det inga vinnare. Alla är förlorare jag är ledsen att säga som ingen tycker om att vara taggad en förlorare. Roll på dagarna när vi kommer tillbaka till ekonomisk stabilitet och då låg bolån ränta betyda något positivt.