bolån lokalisera medel i bostad

Jag slår vad om att du hade samma reaktion när du hörde “bolån” – du förmodligen trodde att de är några nya stam av bolån? Tja bolån är våra gamla goda inteckningar ompackade med ett annat namn. Det gör bolån ett av de mest pålitliga, flexibla, innovativa lån produkter att ofta finna lösningar för de individer för vilka lån innebär en frihet från ekonomiska begränsningar.

Bolåneräntor är fortfarande på en relativt låg vilket gör inteckning är en av de mest eftertraktade produkten. Det innebär också att man hittar de bästa bolån att de kan begära. Men det är alltid med bolån att hitta den bästa inteckning kan vara som en gordiska knuten. Jakten på bolånemarknaden börjar med förståelse som inteckning produkt som passar dina förhållanden. När du vet vad du vill att det är lättare att handla.

Bolån har olika inteckning produkter beroende på ränteläget. De olika bolånemarknaden är – fast, rörlig, capped, diskonterade, pengar tillbaka, tracker.

Fasta bolån kommer att ha en fast ränta under en bestämd tidsperiod, som sedan ändras till rörlig ränta. Med Fast bostadslån du samma takt även om räntorna stiger. Du har friheten att planera din budget för du vet i förväg din månatliga utgifterna. En av de uppenbara nackdelen är att du inte kan använda sig av räntenedgång.

Med den rörliga räntan bolån räntan stiga och falla beroende på förändringar i räntan. Detta innebär att om inteckning räntorna faller, du betalar mindre. Men i fall räntorna stiger du betalar mer. Om inte, låntagaren kan betala högre ränta, bör de välja fast ränta inteckningar. Rörlig ränta kommer att vara antingen långivaren rörlig ränta eller något schablonbelopp som Bank of Englands basränta.

Med räntetak bolån du är länkad till en rörlig ränta, men det är gräns upp till vilken priserna kan stiga, så kallade cap eller “tak”. Dessa bolån hindra dig från någon betydande ränteuppgång. Ytterligare en inteckning på liknande sätt är mössa och krage inteckning där räntan du betalar inte faller utanför viss gräns.

Rabatterade priser med bolån betalningarna baseras på den kurs som är lägre än rörlig ränta under en viss tidsperiod. Detta ger dig en möjlighet att få lägre ränta, särskilt om du sätter upp ett nytt hem. Men om dina betalningar stiger medan du är på rabatten månatliga betalningar kommer att öka.

Med inteckningar pengar tillbaka i stället för en rabatt du får en klumpsumma eller pengar tillbaka, som beror på mängden av inteckning du får. Månatliga betalningar är kopplade till en rörlig ränta. Denna bostadslån kan visa sig vara mycket värdefullt bidrag genom att tillhandahålla kontanter när du behöver det. Tracker bolån länka din ränta till någon fristående kurs som Bank of England basränta. Räntan för lån stiger och faller med den oberoende prissättning.

Variationen med bolån är mycket mer än den ovan nämnda. Sub-prime bolån är formulerade för låntagare med inte så bra kredit. Icke-överensstämmande bolån kallas jumbo lån överskrider denna gräns lån och ger dig möjlighet att låna mer. De har dock en högre ränta än andra inteckning typer.

Småhuspriserna stiger gör hemma köper inte ekonomiskt möjligt för alla låntagare. Rådets hyresgäster kan bli villaägare med bostadslån med en specialiserad produkt som kallas rådet rätt att köpa. Första gången köpare inteckning kan hjälpa någon bli husägare.

Glöm inte att be för april (årlig procentsats) eftersom detta kommer att bestämma hur mycket du betalar varje månad. Det är den viktigaste frågan samtidigt ansöker om bolån. Kredit värdering, inkomster, personliga ekonomiska status är några av de frågor som du skulle ställas. Bolån är en individualiserad koncept som gör dem unika för varje låntagare.

Med inteckning ditt hem är i riskzonen om du misslyckas med att betala tillbaka. Skulle du inteckning eller inte? Detta är inte en lätt fråga att besvara. Bara ta en stund och tänka på all den information som du har och använder detta för att fatta ett välgrundat beslut. Det är inte ett beslut som du inte kan göra om du inte glömmer att fråga dig själv hur mycket du har råd.