bolån – inga-pengar-down bolån riskabelt

En gång i tiden var bostadsköpare som krävs för att göra tjugo procent ned betalningar när de köpte hem. Många människor sparade sina pengar tills de hade större avbetalningar.

Idag är det mer ovanligt att hitta någon att göra en stor handpenning. Skyhöga fastighetspriserna har överträffat köparens inkomster och besparingar. Nationella undersökningar visar denna trend ökar i dagens fastighetsmarknad.

Enligt National Association of Realtors, ett statistiskt urval av en grupp av 7.500 köpare från mitten av 2005 till mitten av 2006 genomfördes och det visade sig att nästan hälften av gruppen för första gången husägare finansierade hela inteckning. Detta betyder att de började äga fastigheter utan rättvisa alls.

En ytterligare trettio procent lägger mindre än tio procent ned, och tjugo procent lägger ner mindre än fem procent. Detta innebär åttio procent av första gången köpare blev Husägare med mindre än tio procent eget kapital.

Eftersom denna undersökning använt information från Experian, en av de tre stora kredit-och data fastighetssektorns företag, siffrorna är definitivt representativa för situationen. Experian uppgav medianen handpenningen var faktiskt två procent.

Jag anser att denna trend vara mycket riskabelt. Det är möjligt dessa villaägare kan finna sig med en inteckning och huvudsakliga balans som är större än det aktuella marknadsvärdet av deras hem. I platta och avskrivningsbara marknadsförhållanden, riskerna är stora.

Fem av de bästa skälen för större risk är:

Ett. fastighetsmarknaden svängningar ..
2. Job överföringar.
Tre. Stor konsumenternas skulder.
4. Företag nedskärningar.
Fem. Trend mot mega-företag.

Jag skulle inte rekommendera att göra en liten till obefintlig handpenning till någon som inte har tillräckligt med kapital i det fall de behöver det. Medan jag inser att det finns många fler villaägare på grund av denna praxis, anser jag att det är för riskabelt för den genomsnittliga första gången köpare.