bolån – hur mycket är du verkligen lånar

Hur mycket betalar du tillbaka?

När man överväger en inteckning anser du alla de rätta frågorna, till exempel anser du vilken bank är bäst på grund av sitt rykte eller vill du istället titta enbart vid borden räntan, ser du på möjligheten att byta inteckning leverantör eller göra man tittar på hur länge de kan garantera en viss boränta? Dessa är naturligtvis alla viktiga frågor och de som bör tas i beaktande när man väljer en inteckning leverantör – men det finns fler viktiga frågor.

De flesta av oss anser att en inteckning för att vara en av livets nödvändigt ont, det är ju inte trevligt att vara i skuld till ett belopp av huset priset rätt. Jo det är faktiskt en fråga som de flesta människor ignorerar, om du lånar $ 100,000.00 hur mycket du faktiskt betalar tillbaka?

Anledningen till att de flesta människor ignorera detta faktum när de överväga att välja en inteckning, refinansiering eller börjar på någon annan typ av eget kapital refinansiera är att på papperet du lånar en viss summa (100 K i detta fall).

fel!

Du lånar ett par tusen nu, men det är inte det belopp som du ska betala tillbaka.

Detta kan tyckas vara lite av en nonsens uttalande men låter analysera den i en liten detalj.

Vi lånar ursprungligen $ 100.000
Räntan är 4,25% – per år
Våra återbetalningar är räntan + 4%
Vi tar inteckning / refinansiera över 25 år.

Så våra årliga siffrorna är följande:

år 1:

ränta = $ 100.000 / 100 * 4,25 = $ 4.250
Avskrivningar (betala tillbaka) = $ 100.000 / 100 * 4 = $ 4.000

Totalt att betala tillbaka detta år $ 8250

Så nu i år två vi är skyldiga bara $ 96.000, så det ser ut så här:

år2:

ränta = $ 96.000 / 100 * 4,25 = $ 4.080
Avskrivningar (betala tillbaka) = $ 100.000 / 100 * 1 = $ 4.000

Totalt att betala tillbaka detta år $ 8080

Så som ni kan se, det finns mindre intresse att betala eftersom vi rensa den ursprungliga balansen, men ändå vi betalar 4,25% per år, så om vi lånade $ 100.000 till börja med hur mycket vi faktiskt betalar tillbaka i slutet?

Vi faktiskt betalar tillbaka $ 151.000 i slutet, det är rätt, är räntan på lånet $ 51.000 – verkar inte så bra hastighet längre gör det. Men vad händer om du väljer att betala tillbaka över en längre period, kan det hjälpa rätt? Fel, om du dubbelklickar på sikt till 50 år (så att betala tillbaka 2% per år), då intresset fördubblar effektivt mängden din inteckning till strax över $ 200.000.

Nu kanske när folk diskuterar få de bästa flighterna för inteckning och verkar vara messing för några poängs skillnad du kan se varför, kanske nu kan du också förstå att det är bättre att ta en inteckning på kortast möjliga tid – det betyder att du måste amortera snabbare men det innebär också att du eventuellt kommer att spara dig tusentals i räntebetalningar.

Om du inte är ekonomiskt i stånd att verkligen förhandla initialt då kanske en av de viktigaste frågorna du bör ställa är om det finns en förtida återbetalning alternativ – du kan ha tillräckligt med pengar för att betala det av tidigt, men vad är poängen om banken kommer fortfarande att debitera dig samma mängd intresse?

Om du vill köra simuleringen själv är här koden i C #, helt enkelt skapa ett nytt projekt, lägga till en knapp, dubbelklicka på knappen och klipp / klistra in följande kod:

int år = 25, / / ??år för inteckning
flyta mVal = 100000; / / upplånade beloppet
flyta INTRATE = (float) 3,00; / / ränta
flyta resultera = 0;
flyta totalAmountInt = 0; / / totala räntekostnader
flyta yearlyAmount = mVal / år, / / ??återbetalning per år

for (int i = 1, i

Jag verkar inte kunna posta resten av koden, maila mig så skickar jag det till dig.