bolån – en långsiktig skuld

Det genomsnittliga priset för ett hus i Storbritannien är nu väl över £ 100.000, och inte många människor skulle kunna hitta en sådan enorm summa gömt under madrassen. Detta innebär att de flesta av oss måste låna för att köpa vårt hem, och oftast innebär det att ta ut en inteckning.

vill inte vara i skuld?

Skuld är nu en realitet för alla utom de mest lyckosamma av oss – oavsett om det innebär en liten övertrassering eller en stor inteckning. Tack och lov inte längre bär stigmat från förr, och så länge du förvalta dina skulder bör ingen anledning att gräma om på grund av pengar. I själva verket kommer att ha en inteckning förbättra din kredit och hjälpa till att övertyga din bank manager som du ekonomiskt sorteras!

spara pengar genom att köpa ett hus?

Ofta amorteringar kan träna billigare än att betala hyra, och du har den extra säkerheten att äga en egen fastighet. Med tanke på normala ekonomiska förhållanden, är värdet på din fastighet kommer att stiga medan du bor i det, vilket innebär att ta ut en inteckning är en av de vanligaste sätten att investera pengar. Property fortsätter att ackumuleras värde medan övriga tillgångar kan minska i värde – som ditt hus hålls i gott skick och är strukturellt ljud, du kan oftast räkna med att göra en vinst när du så småningom gå vidare.

begås!

Som sagt, ta på en inteckning är fortfarande ett seriöst åtagande, och inte något du bör ingå utan noggrant övervägande och planering. Du måste se till att du uppfyller din månatliga avbetalningar – en inteckning är ett juridiskt bindande avtal, och underlåtenhet att hänga med dina betalningar kan innebära att du förlorar ditt hem och din investering.

Liksom konsekvenserna av att ta på en så stor engagemang, kommer du också att du behöver göra en del hårt arbete att hitta din inteckning. Den komplexa världen av bolån är tillräckligt för att många av oss ut i en kall svett. Med så många olika alternativ att välja mellan, och en marknad som ständigt förändras, är det inte förvånande att så många av oss befinner oss överväldigade.

välja rätt inteckning

Vad gör jag om det stora utbud av olika typer av inteckning gör ditt huvud spinn och du vet inte din april från armbågen? Börja med att bekanta sig med de grundläggande termer och strukturer av inteckningar. Denna guide ger en utgångspunkt för att bekanta dig med några av de vanligaste frågorna kring bolån. Ta din tid, gör din forskning, och du hittar du kan navigera dig fram genom labyrinten av bolån.

Du kan fritt skriva ut denna artikel förutsatt att författaren bio och levande länkar finns kvar intakt.