bolån efter konkurs – sätt att öka din FICO poäng

Efter en konkurs är urladdat, kommer många långivare erbjuder dig ett bolån. I de flesta fall kräver dessa långivare inte nya krediter eller hög kreditvärdighet. Att köpa ett hem med god eller rättvis kredit har sina fördelar. Dessa personer får sannolikt bättre bolåneräntor och kvalificera sig för en rad bostadslån. Här är några tips på hur man kan öka din kredit värdering innan du ansöker om en inteckning.

betala fordringsägarna i tid

Vanan du anta för att betala fordringsägare kan ha en negativ eller positiv effekt på din kredit rapport. Om räkningarna betalas regelbundet i tid, kommer din poäng sväva. Ändå betalar en räkning en dag för sent kan sänka din kredit värdering med så mycket som 10 poäng.

Om möjligt, betala räkningar ett par dagar före förfallodagen. Väntar tills förfallodagen för att betala räkningar kreditkort inte kommer att ha en negativ effekt på din poäng dock kan du vinna några extra poäng med tidiga betalningar.

hålla låga saldon kreditkort

Efter en konkurs, är det viktigt att öppna en ny kredit. Detta kan vara i form av ett kreditkort, gas-kort, butik kort, etc. Om de ansöker om ett nytt kreditkort, undvika höga saldon. Helst bör konsumenterna hålla kreditkort vid ungefär 25% av gränsvärdet. Att hålla en stor balans kommer att sänka din kredit värdering.

hålla sig borta från kredit undersökningar

Även kredit undersökningar är oundvikligt, särskilt när de försöker återupprätta kredit, undvika att tillämpa för alltför många kredit konton. Många konsumenter är omedvetna om de skadliga effekterna av förfrågningar. Däremot kan en utredning sänka din kredit värdering med 10 till 12 poäng. Eftersom kredit värderingar är redan lågt efter en konkurs, är det mycket viktigt att hålla förfrågningar till ett minimum.

noga övervaka kreditupplysning

När du försöker öka din kredit värdering, är regelbunden kreditupplysning övervakning viktigt. Homebuyers hoppas få godkänt för en prime ränta inteckning kommer att behöva en kredit värdering av minst 680. Efter en konkurs, kommer det att ta tid att uppnå en hög kreditvärdighet. Men om du vidta omedelbara åtgärder för att öka din poäng, kan det vara möjligt att få godkänt för en låg ränta inteckning inom 24 månader.