bolån ändringar eller refinansiering två alternativ för att spara ditt hem

När hårda tider slår, slår de oftast hårt. Cash blir svårt att höja, och kostnader verkar hålla skyhöga. Och du befinner dig kämpar för att möta de betalningar och falla så långt efter att standard meddelanden fler än skräppost. När dessa saker händer, kan du ställas inför tanken på att tvingas sälja ditt hem för att frigöra en del av dina pengar. Men detta behöver inte vara fallet för nu, det finns fler alternativ öppna så att du kan hålla din fastighet, som hypotekslån modifiering eller refinansiering.

Refinansiering främst gör ett annat lån för att täcka den första, men den här gången blir det gårdsstöd mer hanterbar grund av antingen en lägre skattesats eller mer förmånliga villkor eller båda. Du kan ansöka om lån från en institution i ditt val och du kan spana efter det bästa alternativet. Men eftersom detta är tekniskt ett nytt lån, beror godkännande egentligen på din kreditvärdighet, din förmåga att betala och ditt hem kapital, bland annat som borgenären skulle tänka på innan godkännande.

Hypotekslån modifiering, å andra sidan, gör ändringar på villkoren för din befintliga lån. Du behandlar samma enhet som håller din inteckning och tillsammans arbetar du ut ett sätt att göra betalningar hanterbara, till exempel att de avskrivningar som är längre så att du betalar mindre varje månad. Långivare, i dessa tider, är mer benägna att komma överens om ett hypotekslån modifiering där en verklig strapats existerar eftersom de skulle förlora mer pengar genom att utestänga snarare än att justera villkoren.

Även långivare kan ha lite olika regler, kräver de vanligtvis följande handlingar när de granskar din ansökan:

• En skrivelse med uppgift och beskriver din ekonomiska svårigheter. Detta brukar kallas “svårigheter brev.”

• En rapport om din ekonomiska status. Detta inkluderar dina tillgångar, skulder, intäkter och kostnader.

• Ditt senaste inteckning kupong eller inteckning uttalande.

• Dokumentation av din inkomst, såsom skattedeklarationer för de senaste två åren, kontoutdrag för de senaste tre månaderna, etc.

• Andra dokument som långivaren kan anse nödvändiga för utvärdering.

Även om man inte kan man garantera att din ansökan kommer att godkännas, kan du göra en första bedömning av din situation utifrån följande:

• Det är en stor förändring i din ekonomiska situation, och du kan backa upp det med dokumentation.

• Du är 90 dagar brottsligt.

• Fastigheten är din primära bostad och du har dokument som bevisar det (bokstäver eller räkningar)

• Du inte hade ansökt om konkurs.

• Du behöver inte medvetet missa betalningar bara så att du kan ansöka om ett lån modifiering.

Medan hypotekslån modifiering eller refinansiering är båda tillgängliga alternativ för en ekonomiskt fastspänd husägare, totalt sett, skulle det vara mycket mer fördelaktigt att ansöka om ett hypotekslån modifiering som det är praktiskt ges en andra chans av samma enhet som ursprungligen gav dig lånet . Som det är med de flesta relationer, är det ibland bättre att hålla sig till den institution som du redan vet än ge sig in oprövade vatten.