Boise, Idaho – high tech center nära naturen

Boise, Idaho är även känd som “City of Trees” för den omfattande mängden av träd i området i Boise River. Staden har en befolkning på över 200.000 och ett storstadsområde befolkning på över 600.000, och är huvudstad i Idaho. Boise är på en höjd av 2700 fot och är beläget i skattdalen. Staden är 64 kvadrat miles, lämnar utrymme för öppna områden i själva staden. Boise är en stad inte långt från landsbygden, och detta kan innebära alla möjliga fördelar för Boise bostäder och fastigheter. Var annars kan du arbeta för ett högteknologiskt företag och vara några minuter från golfbanor, skidåkning, naturstigar och bergsklättring. Bogus Basin Mountain Resort har skidåkning och ligger bara 16 miles utanför Boise. För att göra en punkt precis hur bra dessa vintersport är, är Boise och det omgivande området är värd för 2009 vinter-OS.

Northwest Boise har fortfarande en hel del charm och är inte särskilt dyrt. The North End är känd för sin större konstnärliga gemenskap. Warm Springs har vackra viktorianska hus byggda av rika och framgångsrika gruvarbetare och affärsmän cirka 100 år. Och ja, det finns faktiskt varma källor i området. Alternativ för Boise Fastigheter och bostäder är ganska varierande. Det finns ett antal olika stadsdelar och även 11 parker trailer för tillverkade hem. Dessa bostäder kan vara hade i vissa fall för mindre än $ 50.000 och kan ge en familj en närmare in-touch känsla med naturen än att leva i en lägenhet. Och det är lättare att titta ut genom fönstret och kontrollera att barnen glatt leker. En trevlig trailer park heter Clover Leaf, som ligger söder om floden, på nära East Side, bara en kort bilresa på Rte. 20 i downtown.

Boise är högkvarter för Idaho Ström, Micron Technology, Washington Group International, och Winco Foods. Hewlett-Packard har en stor komplex inblandade i att göra skannrar och skrivare. Andra högteknologiska arbetsgivare inkluderar Micron, Microsoft, Clickbank, och PayTrack.

Den Morrison-Knudsen Nature Center erbjuder djurliv utställningar, intill Municipal Park. Golfbanor i Boise området inkluderar Boise kursen Ranch Golf i Boise själv, och Banbury golfbanan i närheten Eagle, Idaho. Southwest Boise innehåller glest befolkade områden. Många av dessa idrott större tunnland stora tomter och även betesmarker. Den Boise State University campus är hem till Velma V. Morrison Center för scenkonst, som har fina konst föreställningar och Bronco Stadium 30.000 sittplats fotbollsstadion där skolans lag spelar. World Center för Birds of Prey ligger strax utanför stadens gränser, och är en viktig del i återupprättandet av pilgrimsfalk och även föder andra hotade arter.

Bodø (Boise) är en ny utveckling som konstrueras för att vitalisera centrum med nya bostäder och affärer byggnader, och en mer centralt shoppingområde. Redan restauranger, butiker och andra butiker ger området en trevlig gentrified känsla. Transport inom området ges av Valley Ride och Boise Urban Stages (BUS), medan kommersiella flygningar flyga till Boise Airport, som nyligen har byggts ut.