bli en byggfirma med lite kapital

En byggherre gör förbättringar av något slag till egendom, bygger på land och därmed öka dess värde. Utvecklaren kan vara en individ, men är oftare ett partnerskap, ett aktiebolag eller ett publikt aktiebolag.

Det finns två huvudkategorier av fastighetsutveckling aktivitet: markexploatering och bebyggelse (även känd som projektutveckling) den senare är den mest populära med mindre utvecklare.

Mark utvecklare förvärvar typiskt råmark (dvs. fastigheter med några förbättringar eller infratucture) och förbättra den med verktyget anslutningar, vägar, etc. byggherrar förvärva råmark, förbättrad mark, och / eller redevelopable egendom för att konstruera byggprojekt. Byggnaderna säljs sedan helt eller delvis till andra, oftast för en betydande vinst.

Detta är gott och väl, men hur den lilla byggherren att komma igång?

Små projekt, terrasserade fastigheter, butiker, små kontor, köpa fastighet i auktionen, är alla områden som den lilla byggherren kan överväga. Det finns ett gammalt talesätt som säger, “du borde börja på det område som du vet bäst.” Resonemanget bakom detta är uppenbar, eftersom området kommer att kallas, kommer priserna att bli lättare att fastställa och vinster kan lätt beräknas.

Cashflow är kung för byggherren som kapitalet bör vara tillgänglig för nyanskaffning, liksom kostnader för förbättringar, inköpskostnader och kostnader salu.

köpa ett litet radhus för vinst
Låt oss titta på det klassiskt fall av att köpa en liten terrasserad egendom med potential. Avgifterna för köpet kommer att vara följande: –

initiala inköpskostnader – 75.000
initiala lantmätare arvoden – 200
köpa solicitors arvoden – 400
förbättringskostnader – 3000
· Kostnader för Sale (fastighetsmäklare) – 800 £
advokater avgift (försäljning) – 300

totalkostnad – 79700

Under antagandet att fastigheten kan säljas för runt £ 90,000 – £ 95,000, kan byggherren göra en snygg nettovinst på mellan £ 10,300 – £ 15,300 och beroende på tidsram från inköp till försäljning, kan detta vara equivelant att tjäna på ca £ 50.000 till £ 60.000 per år.

Allt detta är gott och väl om du har kapital för att kunna köpa fastigheten för kontanter, men vad händer om du inte har. Nåväl, låt oss anta i detta fall att byggherren endast kan lägga händerna på £ 25,000 som ett maximum. Detta är hur det skulle kunna fungera: –

initiala inköpskostnader – 75.000
initiala lantmätare arvoden – 200
köpa solicitors arvoden – 400
förbättringskostnader – 3000
· Kostnader för Sale (fastighetsmäklare) – 800 £
advokater avgift (försäljning) – 300

totalkostnad – 79700

Mindre lånekostnader
£ 56.250 för att säga 3 månader – £ 2109
Mindre extra solicitors Avgifter £ – 500 £
lån uppläggningsavgifter – 1125

Total extra kostnad för att låna – £ 3734

Baserat på antagandet att byggherren fick låna 75% av fastighetens värde för en tremånadersperiod skulle minska vinstmarginalen till en nettovinst på mellan £ 6566 – £ 11,566.

Denna hypotetiska situation visar att idealt byggherren är bättre att finansieringen av systemet med egna medel men liksom denna vinst kan fortfarande tjänas trots att majoriteten av pengarna lånas.