bli den bästa livförsäkring mäklare

Skaffa en livförsäkring är ett stort finansiellt företag, och konsekvenserna av att inte få den bästa livförsäkring kan vara allvarliga. Det är viktigt för en potentiell försäkringstagaren att veta att deras produkt kommer att garantera en betydande sista utbetalning till förmånstagarna, för sin egen sinnesfrid.

Människor som vill se till att de får den bästa livförsäkring gör det genom att knyta de professionella tjänster av en mäklare. Försäkringsmäklare har en bred kunskap om de olika livbolagen ute, liksom de viktigaste olika produkter som de erbjuder. De kommer att kunna förse en kund med de bästa livförsäkringar för dem.

Som en karriär, kan bli ett liv försäkringsmäklare vara mycket givande, både professionellt och ekonomiskt. Branschen i sig är en mycket lönsam och hitta människor den bästa livförsäkring är en tillfredsställande upplevelse – att veta att klientens anhöriga kommer att vara ekonomiskt tillgodoses när de är borta.

För att bli ett yrkesliv försäkringsmäklare, en viss erfarenhet inom försäkringsbranschen och flera kvalifikationer krävs. Potentiella mäklare kan oftast gå en mäklarfirma direkt efter deras GCSE tentor, även om vissa företag föredrar kandidater som har avslutat sina A-levels – speciellt om dessa kvalifikationer var finans-släkt, som ekonomi, redovisning, ledning eller verksamhet.

Kandidater som tog försökspersoner närmare anknytning till konst och vetenskap, eller som har kommit direkt från sina GCSE, är mer benägna att kräva en lärlingsutbildning med ett försäkringsbolag. Finansieringen är ännu tillgänglig för lärlingsutbildning för personer i åldrarna 16 till 24.

Den ingångsnivå position för en blivande försäkringsmäklare är att praktikant försäkring tekniker utan att avancera till positionen som professionell mäklare, kommer den sökande måste få erfarenhet av att arbeta med alla de bästa politik livförsäkring – samt passerar ett antal av försäkringsbranschen tentor. Varje gren av näringslivet kräver olika yrkesbevis men för alla som hoppas att specialisera sig på livförsäkring, är målet att uppnå Behörig Advisor status (CAS) genom att passera tentor i finansiell rådgivning, försäkring eller en kombination av båda. Dessa tentor är godkända av Financial Services Authority.

Det finns träningscenter hela Storbritannien drivs av British Insurance Brokers ‘Association. Väl där kan sökande ta korta kurser på de tekniska sidorna av försäkring och lära sig att skilja de bästa produkterna livförsäkringsbolag.