bli av med din arm – inteckning refinansiera tips

Om du hoppade på chansen att spara pengar med en justerbar ränta eller intresse bara inteckning i de senaste åren, bör den senaste tidens nedgång i bolåneräntorna vara en välkommen respit. Under sommarmånaderna maj, juni och juli räntorna stadigt ökat med 30 år fast ränta genomsnitt så hög som 6,75%. Med inflation oroar minskar, har räntorna sett en fin droppe under de senaste veckorna med 30 år fast ränta i genomsnitt ca 6,25%.

Så, om du är en av de många villaägare som hoppade på chansen att köpa ett större hus genom att välja en justerbar ränta eller ränta endast inteckning, kan du började känna det ekonomiska trycket av stigande räntor, en avmattning på bostadsmarknaden, och högre priser på livsmedel, energi och konsumtionsvaror. Även om det kommer att ta tid för bostadsmarknaden att återhämta sig och inflationen att vara helt regerade i, kan du göra något åt ??din inteckning just nu. Låt oss titta på dina alternativ:

Ett. Flytta till en fast ränta. Grattis, sparat pengar under några år och kan fly in i en fast ränta lån. Du kan även ta en något högre ränta för att minimera avslutande kostnader och kreditförluster relaterade avgifter.
2. Återställ armen. Om du vill fortsätta att dra nytta av lägre priser Justerbar ränta, kan du välja en 3, 5 eller 7 års fast arm hybrid och fortsätta att dra nytta av lägre avbetalning för ytterligare några år.
Tre. Gör ingenting. Inte ett rekommenderat alternativ som de flesta fullt indexerade ARM lån kommer att vara ansvarig effektiv ränta på 7% – 8% intervall. Undersök en no-kostnad refinansiera till en fast ränta eller göra en ARM återställs.

Räntorna är fortfarande låga i jämförelse mot historiska genomsnitt. Det är dags att överväga refinansiering din befintliga lån till en låg fast ränta för att skydda dig mot fortsatta räntehöjningar och stigande månatliga inteckning betalningar