bli av försäkringar för hypotekslån

Mortgage försäkring kan verkligen bli kostsamt. Varje månad när du ser en beskrivning av din inteckning avbetalning det kanske förvånar dig att en stor del av betalningen är faktiskt skatter, avgifter och försäkringar. Det är emellertid möjligt att eliminera behovet av försäkringar för hypotekslån, förutsatt att du uppfyller vissa krav.

Mortgage försäkring kan kosta tusentals dollar under hela lånets löptid. I många fall är överens om att få försäkring med företaget i samband med långivaren som kan missbruka denna situation överladdning kunder. Du ska veta att du har rätt i denna fråga och att långivaren kan inte avgöra vilket företag du arbetar med.

privata försäkringar för hypotekslån

Privata Mortgage Insurance (PMI) är obligatoriskt när ditt bolån överstiger 80% av fastighetens värde. Tanken är att om något händer dig och du kan inte uppfylla de månatliga betalningarna, är fastigheten förstört, bränt eller minskar dess värde av andra skäl, kommer försäkringsgivaren kompensera långivaren för hans förlorar.

PMI ger långivaren en extra säkerhet för återbetalning ifall något oväntat inträffar som är bortom kontroll av långivaren, låntagaren och rättssystemet. Detta minskar risken för långivaren men ökar kostnaden för låntagaren. Således behöver den endast när lånet överstiger ett visst belopp av värdet på egenskapen.

villkoren för pmi eliminering

Därmed är villkoret för PMI eliminering att skulden till värdet förhållande reduceras under 80%. Detta kan uppnås med en ansamling av de månatliga betalningar som minskar skulden säkras genom inteckning eller genom en höjning på värdet av den egendom som också förändrar skuld till värdet förhållande sänka den.

Ändå måste du läsa låneavtalet noga för att förstå om det finns ytterligare krav och du måste också analysera de erbjudanden som tillhandahålls av andra långivare och din nuvarande inteckning långivare att se vilken procentsats för närvarande krävs för att upphäva PMI kravet .

metod för PMI eliminering

För att bli av PMI, måste du refinansiera ditt bolån. Det finns alltid möjlighet att begära din nuvarande långivare att överväga eliminera PMI från din utestående lån, men det skulle också vara en form av bostadslån refinansiering eftersom lånevillkoren skulle ändras.

Sanningen är att genom refinansiering med andra långivare har du fler chanser att få en bättre affär. Din nuvarande långivare är redan tjänar pengar på dina utgifter och risken är stor att han inte kommer att vara öppen för förhandlingar. Andra långivare, å andra sidan, kommer att kämpa för att få dig som ny kund och kommer att presentera dig med olika lån alternativ.

Förutsatt att du får en låg skuldsättning för belåningsgraden, möjligheterna att få ett hem hypotekslån utan PMI är på din sida. Bara komma i kontakt med olika långivare och begära offerter lån från dem att låta dem veta att du söker en icke PMI hem hypotekslån och att du är konsult med flera långivare. Missa inte chansen att pruta lite på räntan också, kan du spara tusentals kronor genom att göra så också.