blandade förändringar av bolåneräntor

Förra veckan Freddie Mac: s primära Mortgage Market Survey visade vissa förändringar i de kortare räntorna som tackar nej flera punkter. Där som de långsiktiga inteckningar inte visade några förändringar trots en sådan stor och oväntad nedgång i Federal Funds Rate infördes genom Federal Reserve under den 3: e veckan i september.

Denna vecka den genomsnittliga räntan på 30-åriga fast ränta inteckning är 6.42 procent med 0,5 poäng. Jämfört med förra veckans genomsnitt 6,34 procent med 0,5 poäng har ökat denna vecka. Förra året vid denna tidpunkt var den genomsnittliga räntan på 30 år fast ränta inteckning 6,31 procent.

Den 15 år fast ränta inteckning gick upp med 9 punkter till 6,09 procent med 0,5 poäng jämfört med 5,98 procent under föregående vecka. Den 15 år fast ränta inteckning genomsnitt 5,98 procent under den här tiden på året.

Den Freddie Mac Primary Mortgage Market Survey citerade att den genomsnittliga räntan på 5-åriga Treasury Indexerad Hybrid Justerbar Rate inteckningar på 6,15 procent med 0,5 poäng. Den genomsnittliga räntan är lägre än 6,21 procent med 0,5 poäng i förra veckan. Föregående år, under denna tid den 5-åriga Treasury indexerade Hybrid Justerbar Rate inteckningar i genomsnitt 6 procent.

De 1-års statsobligation indexerade Justerbar Rate inteckningar förlorade 5 punkter från föregående vecka, och den genomsnittliga räntan är nu 5,65 procent med 0,6 poäng. Under den här tiden på året av 2006 var den genomsnittliga andelen 1-åriga indexerade Treasury Justerbar Rate inteckningar var 5,47 procent.

Uppgifterna tyder på att den genomsnittliga räntan för fast ränta inteckningar åter har börjat öka och den genomsnittliga hastigheten för justerbar ränta inteckningar nedkylning. Detta skulle kunna vara ett tecken på tillbaka till normalitet av kreditmarknaden, men experterna som hänvisar till deras beräkningar och förutsägelser tror att kreditmarknaden kommer att ta omkring ett år mer för att komma tillbaka till sitt normala läge. Tills dess upp-och nedgångar i priserna kommer att vara de enda konsistenser på bolånemarknaden.

Enligt experterna skulle den kontinuerliga minskningen av kreditmarknaden har genererat en fruktansvärd kedja av nedgång i landets ekonomiska system. På den tiden, har Federal Reserve sänkte ned den federala fonden Rate kom som en källa av lättnad. Fast, det var överraskande nyheter, men denna räntesänkning är en av de främsta orsakerna bakom denna lilla förbättring i kredit priser.

Vissa andra experter har en lite avvikande åsikt. Enligt dem är det bara en veckas genomsnittliga priser och man kan inte analysera någonting av detta. Så det är väldigt tidigt att förutspå någonting utan ordentlig analys.

Ingenting verkar gå i förmån för bostadsmarknaden och homebuilders ännu. Tills kreditmarknaden kvittar det kommer att bli en lång väntan för fastighetsmäklare att se husförsäljningssiffrorna plocka upp igen. Så bostadsmarknaden inte har något att göra förutom att vänta på att kreditkrisen till slut och bolånemarknaden att stabiliseras igen.