billån-fico-hur viktigt är det

Vissa saker i livet är viktigt. Vissa saker i livet är oerhört viktiga. Din FICO poäng är kanske den viktigaste siffran i ditt liv. Det kommer så småningom att påverka bokstavligen varje aspekt av ditt liv. Från att söka ett jobb, att hyra en lägenhet, för att ansöka om ett billån för att ansöka om ett billån-din FICO poäng-rätt eller orätt säger mycket om dig utan att säga ett ord – bara ett nummer!

Naturligtvis FICO är inte allt. Å andra sidan när de säger “det är vägen framåt för allt som är på andra plats”. Arbetsgivarna använder den för att bestämma stabilitet. Hyresvärdar använder den för att bestämma förmågan att betala i tid och andra faktorer som är förknippade med att vara en bra hyresgäst. Too, långivare använder den för att avgöra om du får ett lån och i vilken takt. Försäkringsbolagen använder den för att avgöra vilken typ av risk du är.

FICO poäng är en sammansatt av data med hjälp av scoring modeller och matematiska tabeller som tilldelar poäng för olika bitar av information som kan vara prediktorer för framtida kredit prestanda. Att utveckla dessa modeller handlar om att studera hur miljontals människor har använt kredit. Kredit värderingar analyserar låntagarens kredit historia överväger flera faktorer såsom:

• Sena betalningar

• Den tid krediten har fastställts

• Mängden krediten används kontra kreditbeloppet tillgängliga

• Tid på nuvarande bostad

• Sysselsättning historia

• Negativ kreditinformation såsom konkurser, charge-offs, samlingar, etc.

Otroligt inkomsten räknas inte. Tänk på det en miljonär som inte betalar sina räkningar i tid är sämre än en $ 40,000 år löntagare som gör.

För många människor är den bästa tiden att kolla din FICO poäng är 6-12 månader innan ett större inköp som en bil eller ett hem. Varför så länge? Om det finns ett problem det kommer att ge dig tillräckligt med tid för att fixa det. Om reparation behöver göras för att din poäng som kan bli en långdragen process. För en del, de gör argumentet att man bör övervaka dina poäng på en regelbunden basis, det är så viktigt.

Det finns väldigt få saker du kan göra innan du ansöker om ett hem hypotekslån som är viktigare än att veta din FICO poäng. Fair Isaac & Company-FICO-är betyget som avsevärt bestämmer din ränta på lån-bil, möbler, hem kapital, och naturligtvis på kreditkort. Det kan även avgöra om du får lånet. Och numera är det så mycket mer. Försök att hyra en lägenhet, få bilförsäkring, eller ens få ett jobb utan att någon kolla din FICO poäng.