betrodda inteckning rådgivare tar på inteckning och finansiella räddningspaketet

De flesta av landets vaknade till rubriker i övergreppet till $ 700B räddningsplanen.

Efter Bush gick live igår kväll, nu efter ett år Amerika blev slagen i ansiktet och upprördhet utifrån flesta tidningsrubriker är på ytterligheter. Återigen medierna spelade till masshysteri och dåliga nyhetsrapportering. Kan inte säga det nog, är media hjälper inte här. De flesta artiklar morse väckte hos dem som har andra idéer och inte bara motståndare till statskassan plan men inte har sina fakta. Media har gjort detta en skattebetalare bailout av bankerna, Wall Street och de rika och mäktiga på bekostnad av de små människorna.

Allmänheten har goda skäl att vara arg, ingen är så arg och frustrerad än jag.

Wall Street och giriga investerare orsakade detta, hjälp i någon liten del av ratinginstituten (S & P, Moodys, Fitch). Vi såg tåget rytande ner spåren tre år sedan som bolån gjordes miljontals som inte borde ha gjorts. Wall Street bad om skräp och de fick det, var behandlar bolåneinstitut att öka volymen på sub prime lån vanligt, och i motsats till vad vissa tror det mesta av papperet värdepapperiserades av gatan och inte av Fannie och Freddie. Kreditvärderingsinstituten intensifieras för att göra sin del genom att utfärda AAA betyg på dessa värdepapper, banker och andra investerare tvekade inte att se något längre än AAA betyg även om avkastningen var så mycket högre jämfört med “normala” investeringar med samma betyg — en röd flagga ignoreras. Den överväldigande önskan att göra större vinster ersatte logik.

Ilska och ilska! Varje medborgare ska vara. Som sagt, räddningsplanen måste göras.

Om vi ??inte får det, och mycket snabbt, kommer banksystemet avstannat när det gäller utlåning och den amerikanska och globala ekonomier kommer tanken, vilket i hind sikte denna plan en bra affär. Redan de förseningar och debatter, vilket vi anser vara nödvändiga, har väckt interbank utlåning till nivåer som inte setts sedan 1999. Det är inte mer uppenbart än att titta på Libor, de priser som används för bank-till-bank utlåning och upplåning. På måndag 9/15 den 1 mo Libor var 2,49%, den 1 år 2,99%, förra fredagen den 1 Mo 3,19%, 1 år 3,46%, idag den 1 mo 3,71%, den 1 år 3,98%. Snabb ökning av Libor är tydliga bevis det finansiella systemet balanserar och utlåning är alla men inlåst.

I räddningsplanen är absolut nödvändigt, i slutändan skattebetalarna kommer att gynnas på två sätt, ekonomin kommer inte att kollapsa in i en utdragen recession, och om några år när de sub primtal säljs tillbaka till de marknader de kommer att generera en vinst — -Vi är övertygade om att det som är mest kunniga investerare. Buffett sa igår om han kunde låna pengar i den takt finansdepartementet kan, skulle han göra räddningsplanen själv, dito på kommentarer från Bill Gross på PIMCO.