betalningsalternativ för en omvänd inteckning

Många människor är förvånad över att det finns mer än ett sätt att ta emot betalningar på en omvänd inteckning. I själva verket finns det vanligtvis tre olika betalningsalternativ som husägare kan välja mellan när inteckning arrangemanget är godkänd. Var och en har sin speciella uppsättning av fördelar som gör den idealisk för seniorer i olika förhållanden.

Betalningen alternativ som de flesta människor är bekanta med är den månatliga avbetalningen strategi. Med det här alternativet, långivaren vidarebefordrar en fast ersättning till husägare en gång varje månad. Eftersom det inte finns några begränsningar för hur intäkterna från den omvända inteckning kan användas, är det möjligt att öronmärka pengar för användning i betalning månatliga uppehälle, placera medlen till ett räntebärande konto av något slag, eller ens använda pengarna till finansiera en semester. För människor som inte har betydande pensionsplaner, kan denna månadsbetalning göra stor skillnad i det dagliga kvaliteten i sin pensionering år.

Denna månatliga betalningsalternativ faktiskt kan struktureras på ett av två sätt. Först, kan beloppet av de utbetalningar som beräknas fortsätta under resten av ägarens liv, baserat på prognoser som rör allmän hälsa och medellivslängd. Detta tillvägagångssätt bidrar till att säkerställa en stadig ström av intäkter genom pensionering. En annan strategi är att etablera en serie av månatliga betalningar som kommer att äga rum under en viss tidsperiod, exempelvis fem år. I båda fallen, är husägare fri att leva i hemmet så länge som han eller hon bor, med inteckning endast förfaller när ägaren inte längre är permanent bosatt på fastigheten.

En andra betalningsalternativ med en omvänd inteckning innebär skapandet av en kredit. Snarare än att utfärda en serie av betalningar till husägare, kommer inteckning företaget utfärda betalningar till ägaren när begärde. Beroende på villkoren i den omvända inteckning avtal, kan det finnas vissa begränsningar för hur mycket medel som kan nås via kredit per begäran, eller inom en given tidsram. Denna metod ger pensionärer med komforten av att veta att det finns alltid pengar tillgängligt om en nödsituation skulle uppstå, såsom en förlängd sjukhusvistelse eller behov av vård i hemmet under återhämtning från operation eller en olycka.

Den tredje betalningsalternativ med en omvänd inteckning är att få hela återstoden av lånet i en klumpsumma. Denna strategi kan vara till stor hjälp när husägare vill använda pengarna för att behandla flera olika finansiella behov eller mål. Till exempel kan antar husägare placera pengar på ett konto som betalar en högre ränta än den som tas ut av inteckning företaget, kan det vara möjligt att maximera avkastningen samtidigt som du använder intresse att generera några extra månatlig, halvårsvis, eller årsinkomst. Ett engångsbelopp också skulle kunna användas för att förbättra fastigheten, betala av en befintlig inteckning, sedan sälja hem till ett pris som kommer att avveckla det belopp som beror på den omvända inteckning och ändå ge en vinst för husägare eller arvingarna.

Välja den bästa betalningsalternativ för en omvänd inteckning kräver att husägare tittar noga på deras skäl för att ta ut inteckning i första hand. Om de verkligen inte behöver pengar för att möta sina månatliga levnadskostnader, gå med en kredit för att hjälpa till med oförutsedda situationer kan vara den bästa metoden. Människor som vill maximera avkastningen på sina investeringar kan finna att den klumpsumma tillvägagångssätt i slutändan kommer att ge mer pengar till dödsboet om pengarna används för att förbättra fastigheten och öka sitt marknadsvärde. Senaste, människor som behöver pengar för att leva bekvämt under sin pensionering år kommer sannolikt att finna att en serie av månatliga betalningar vettigt.

Innan lösa på detaljerna i en omvänd inteckning, bör husägare se till att de uppfyller de grundläggande kriterierna för denna typ av finansiella arrangemang. Detta inkluderar att se till att husägare har uppnått den lägsta ålder som krävs (för närvarande 62), och att fastigheten uppfyller kraven för en omvänd inteckning. Från den punkten, kommer samråd med ekonomiska experter genom ett godkänt organ bidra till att husägare förstår exakt hur omvänd inteckningar arbete och vilket ansvar de och deras egendom antar genom att ingå denna typ av finansiella kontrakt. Rådgivningen kan också vara till stor hjälp när det gäller att hjälpa husägare att ytterligare definiera sina skäl för att söka den omvända inteckning och se till att åtgärden verkligen kommer att ge de resultat de önskar.