betalning frihet med en omvänd inteckning

Reverse Mortgage lån blir ett populärt finansiellt verktyg och alternativ för seniorer i hela nationen. En omvänd inteckning kan ge frihet att eliminera din inteckning betalning. I en tuff bolånemarknaden som vi nu upplever, kan en omvänd inteckning vara ett alternativ till en cash-out refinansiera eller ett hem kapital.

En omvänd inteckning gör att villaägare över 62 års ålder för att omvandla en del av eget kapital i sitt hem till skattefria pengar utan att sälja fastigheten, gör en titel förändring, eller ta på en ny månatliga inteckning betalning eller equity line betalning. Det omvända inteckning fick sin etikett eftersom betalningsmetod “omvända.” Istället för att göra planerade amorteringar till en bank, som med en konventionell inteckning, betalar en bank betalningar till dig.

Omvänd inteckningar, som en konventionell lån har avsluta kostnader och avgifter. Ändå är det underbara konceptet om en omvänd inteckning att dessa krav och avgifter kan läggas till eller ingå i inteckning. Detta ger i princip ingen ur fickan kostnader för avtalet. Det är viktigt att förstå hur kostnaderna beräknas och vad avgifterna täcker. En omvänd hypotekslån Group eller lån konsult kan ge dig en uppdelning av alla avgifter och kostnader. Den lilla ur fickan kostnaden är ytterligare ett sätt en omvänd inteckning kan ge dig frihet från dina nuvarande lån betalningar utan de gigantiska kostnaderna för en konventionell refinansiering.

Extra säkerhet för ett statligt styrda program kan ge senior frihet och stabilitet att de är skyddade. FHA HECM (Home Equity Conversion Mortgage) är för närvarande den mest använda omvänd inteckning produkt. Andra produkter är Fannie Mae hemmamålvakten, HECM 100, HECM 150, och Cash Advantage Jumbo.

Den sista säkerhetsfunktion inbyggd i en omvänd inteckning är kravet på HUD Rådgivning. Rådgivning är en av de viktigaste konsumenten säkerhetsfunktion inbyggd i programmet. Det krävs en oberoende tredje part för att garantera dig förstå processen och granska alternativa val, innan du fyller i din ansökan om en omvänd inteckning. Seniorer kan komma rådgivning från en lokal HUD-godkända rådgivning byrå, eller en nationell rådgivning företag, såsom AARP.

Som du kan se en omvänd inteckning kan ge dig friheten att eliminera din nuvarande bolån, peka på eget kapital, och få dina pengar skattefritt. Med noll till lite utlägg och inbyggda säkerhetsfunktioner, kan Reverse Mortgage vara en smart och säker ekonomiskt alternativ.