betala upp eller sälja upp

Figurerna har släppts om att en av fem hus som finns på marknaden är bara där på grund av sina ägare att inte kunna hålla jämna steg med amorteringar. Fler och fler människor kämpar sedan inteckning leverantörer har satt stopp för alla deras låga inlåningsräntorna erbjudanden, särskilt 100 procent inteckning affär. Situationen har inte blivit hjälpta med det ökande antalet arbetslösheten sprider sig över hela Storbritannien.

Enligt en av fem av alla fastighetsmäklare i Storbritannien, omkring hälften av alla sina annonser i sina fönster är för människor som är nedskärningar på grund av ökade amorteringar. Det uppskattade antalet per vecka är cirka 5.000 rikstäckande.

Repossessions har ökat från 18.900 till 45.000 från juni till december i år en ökning med 40% jämfört med samma period förra året och det visar inga tecken på att mattas av.

Bostadspriserna faller med i genomsnitt £ 78 per dag över hela landet och första gången köpare som har råd med en 10 procent insättning tjänat på auktioner för hus i områden som har drabbats hårt av fallande priser. Den inteckning hade fått några bra nya denna vecka som antalet inteckningar denna månad hade stigit med 7 procent.

Detta är en tid nu för första gången köpare att hoppa på fastigheten stege med båda fötterna, om du kan ger att betala 10 procent då du uppmanas att ta ut en inteckning.