betala punkter att refinansiera en arm inteckning bör du betala dem eller inte när du refinansiera din arm

När en person går att refinansiera en ARM inteckning de vill få det bästa de kan.

Vad det bästa är kan variera från låntagare till låntagare men de flesta kan enas om att ta emot de lägsta möjliga ränta definierar det bästa erbjudandet.

hur man får det bästa när du refinansiera en arm inteckning

Förmodligen den mest effektiva metoden att använda för att få de lägre priser när du refinansiera en justerbar ränta inteckning är att betala punkter och köpa den takt ner till en lägre nivå.

Men om du funderar på att ta ett annat lån ARM hem måste du vara säker på att de val du gör är de rätta och inte sluta förlora pengar.

vad är punkter på en inteckning?

Punkter på en inteckning är ett sätt för låntagaren att få en lägre ränta. En poäng motsvarar en procent av det totala lånebeloppet. Så en punkt på ett hundra tusen dollar inteckning skulle vara ett tusen dollar.

vem ska betala poäng

Vad du behöver göra är att räkna ut hur mycket du ska spara varje månad med den lägre hastigheten. Ta sedan detta belopp och mulitply det med det totala antalet månader som din inteckning kommer att ha en fast ränta.

Om det totala sparandet är större än det belopp som du betalade till poäng då du kanske vill titta på att betala punkter. Men du måste också tänka på att att när inteckning företag ger dig ett lån med poäng de förlorar sin provision bakändan och måste debitera dig en originering avgift för att göra sina vinster.

I de flesta fall är dessa originering avgifter är en procent av det totala lånebeloppet samt så måste du lägga detta till mängden poäng som du betalat för att få en verklig kostnad för poäng.

Din inteckning företag bör förse dig med en god tro uppskattning som kommer att bryta ner alla avgifter som du betalar när du refinansiera en justerbar ränta inteckning. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra om du betalar punkter är ett smart drag för dig när du refinansiera en ARM inteckning.