betala av dina lån – dina besparingar

Och ett inbetalt inteckning innebär att du kommer att utrota det intresse som går längs med en inteckning, i slutändan sparar du lite pengar på lång sikt.

Men å andra sidan, kommer att använda upp alla dina besparingar på en betalning lämna dig utan skyddsnät, och när du kommer nu inte behöver oroa sig för att göra månatliga amorteringar på fastigheten längre, kommer du fortfarande måste betala hyresvärdens försäkring, vissa verktyg, skatter och för eventuella reparationer och så vidare som kan behövas. Om du har turen att ha en stor mängd besparingar som lagras bort, då kan du betala hela inteckning i ett svep. Detta beror på hur stor din inteckning är, vilka villkor som gäller och hur mycket du har sparat.

Det finns andra sätt som du kan använda dina besparingar för att betala av inteckningen utan att förlora hela din engångsbelopp.

Ett sätt är att göra regelbundna overpayments på din inteckning. Betala mer än den vanliga månatliga belopp som krävs av din långivare, kommer att innebära att du betalar av fastigheten snabbare. Vissa långivare kommer att tillåta dig att göra detta utan att debiteras avgifter, medan andra sätter gränser för hur mycket du kan betalar för mycket. Det är väl värt att göra, om du kan.

Alternativt, kan du överväga en offset eller bytesbalansen inteckning, vilket kan kompensera ditt kontosaldo mot skuldbeloppet på din inteckning. Bytesbalansen inteckningar behandla ditt bostadslån som en övertrassering genom att kombinera ditt nuvarande konto och inteckning till en enda finansiell produkt. Din långivare kommer att dra bibehållen balans i ditt nuvarande konto från din utestående låneskulden, och sedan bara beräkna din räntebetalningar, vilket ger dig möjlighet att minska det totala belopp du behöver betala tillbaka.

Sådana flexibla konton är inte lämpliga för alla husägare, men de kan vara ett bra alternativ att överväga om du vill minska din totala inteckning balans och samtidigt ha tillgång till ditt sparande.

Observera att Direktlinje för företag inte kontrollera och kan inte garantera relevans, aktualitet, eller riktigheten i artikeln ovan.