Besväras inte första gången hem inteckning inköp i den nuvarande bostadsbristen

Om du är lite nervös eller påtagligt osäker på sig för att köpa din första hem och få ett billån under dig bältet det är helt förståeligt. Den nuvarande bostadsbristen är enorm och relevant oro, även för dem som redan äger bostäder och betala av bolån. Men på samma gång, låt inte den dystra bostadsbristen placera dig på staketet av osäkerhet utsikt din blivande, nya hem på avstånd. Istället, oroa dig inte. Var självsäker och hoppa av som obeslutsam staketet och komma ansikte mot ansikte med din nya hem-till-vara, gör dig redo för en relativt enkel process att uppnå det frestande stlr framför dig.

den drömmen hem till dig är långt från imaginära

Realistiskt, är processen att köpa den drömmen hem och ha ditt första hem inteckning inte alltför svårt, eller långt borta från möjliga. Utsikterna är faktiskt ganska verkliga och påtagliga. Processen för att köpa ett hem är en metodisk man, med en steg-för-steg sorts kontur som alla kan följa. Och naturligtvis, du är inte ensam om det vid första anblicken första gången hem köper verkar mycket på djupet och lite överväldigande. Men efter några djupa andetag och en snabb körning genom det är klart att du köper ditt första hem är hanterbar, och vågar du gissa det, lätt.

Nu, naturligtvis, du kan inte gå in i det här ensam. Du kommer att ha hjälp från agenter och långivare, vilket kommer att vara till stor hjälp när oklarheter eller förtydliganden behövs. Främst, inte bli distraherad av transaktionella detaljer.

innan ditt nästa drag du behöver veta …

Att gå in i ett hem inköp satsning blint och utan någon form av ekonomisk kunskap eller framsynthet är som att bege sig in i en grotta utan en ljuskälla – du be om problem. Du måste veta vad du egentligen har råd med. En allmän tumregel att hänvisa till när det gäller överkomliga priser är att ta din årsinkomst och beräkna
2 till 2 ½ gånger så mycket. Denna siffra kan ge dig en uppfattning om hur mycket ditt hem köper budget kommer att bli. Ibland, beroende på handpenning krav, kan budgetar nå upp till 3 gånger så mycket som din årliga inkomster.

Dessutom vet hur mycket din handpenning. Handpenning beloppen varierar naturligtvis och beroende på var de kommer ifrån, antingen från upplupna insättningar i bank, föräldrar eller familjemedlemmar, eller ens genom en handpenning biståndsprogram – det är fortfarande viktigt att veta det exakta beloppet du kommer att sätta ut.

det finns finansiering alternativ att överväga, alltför

De flesta, om inte alla, av dina finansieringsbeslut kommer att bestämmas av innehållet i din handpenning. Här, i det här fallet, är det också viktigt att fundera igenom inteckning alternativ, såsom FHA, fast ränta och justerbara bolån ränta. Varje bär olika riktlinjer och vikt så det är viktigt att väga dina alternativ noga och specificera detaljerna.

Slutligen kommer du att hantera och budget dina totala avsluta kostnader, vilket typiskt kan uppgå till några få till tusentals dollar. Om det vid denna punkt i hemmet inköpsprocessen pengar om få dräneras snabbare än väntat, kan det vara klokt att be din långivare eller agent för att rulla över dessa kostnader mot ditt bolån. Efter ovanstående, det är egentligen bara en fråga om att försegla affären, stänger lånet och flytta till din nya, och nyinköpta, drömhem.