bestämma vilken typ av inteckning du behöver

När du bestämmer dig för att köpa ett hem, blir finansieringen ett problem. Fältet kan vara oerhört förvirrande, så en riktlinje kan hjälpa dig att räkna ut vilken typ av finansiering du faktiskt behöver.

En inteckning är enkelt ett lån mot säkerhet i hemmet du köper och ditt goda namn och kredit. En långivare går med på att ge dig hundratusentals dollar och du samtycker till att betala tillbaka dem på månadsbasis för det mesta. Naturligtvis kommer du också att betala dem ränta på lånet, vilket är hur de tjänar pengar. Om du misslyckas med att göra betalningar på lånet, kan långivaren hålla dig i standard och utestänga på hemmet. De flesta långivare vill inte ta detta steg.

Första gången du behöver fastighetsfinansiering, kan det vara lätt att nöja sig med något du kan få. När allt, vill du bara komma in i hemmet. Med detta synsätt är dock nästan alltid ett misstag. Du kommer att sluta med ett lån som inte motsvarar dina behov eller betala långt mer än du borde. Istället bör du ställa dig ett par frågor innan du ansöker om ett lån.

Den första frågan är hur länge tänker du hålla hemmet? Om du vet att du kommer att röra sig i tre till fem år av någon anledning, t.ex. sysselsättningsfrågor, då du vill överväga en justerbar ränta inteckning. Den betalning och ränta kommer att vara lägre under de första åren, vilket sparar pengar. Om du avser att äga hemmet för 20 eller 30 år, bör du överväga förmodligen stabiliteten i en fast ränta inteckning eftersom du kommer att kunna förutsäga månad betalning varje månad under loppet av lånet.

Den andra frågan är din komfort nivå när det gäller risk. Om du inte gillar överraskningar, bör du gå med en fast ränta inteckning. Betalningen kommer också vara samma, så det finns inga överraskningar. Om en bit av risk inte besvära er, då en justerbar sats inteckning kan vara meningsfullt. Du får en lägre ränta och första betalning. Naturligtvis finns det en risk att båda kommer att gå upp kraftigt i framtiden.

Ytterst har alla olika svar på ovanstående frågor. Vissa människor är bekväma med aggressiva justerbar ränta lån. Andra föredrar att bosätta sig på en fast ränta lån och glömma det. Det finns inget rätt svar i sig, bara en personlig preferens.