Berkeley-utbildning, vetenskap och sjöfartsbesättning

Berkeley, en stad med 102.743 personer är på östra stranden av San Francisco Bay, och är en förort till San Francisco. Den har fått en hel del ryktbarhet för sitt University of California-Berkeley campus, både för sina vetenskapliga resultat och dess kulturella och countercultural aktiviteter. Berkeley är en multietnisk stad som ofta är tänkt som centrum för olika konst och vetenskap. Inom sina 18 kvadrat miles, kan ett överraskande utbud av Berkeley bostäder och fastigheter hittas. Berkeley är uppdelad i fyra stadsdelar: West Berkeley, North Berkeley och Berkeley Hills, Central och South Berkeley, och Campus och Elmwood. Dessutom är en viktig attraktion i centrum en serie av tio självständiga marknader gourmetmat.
Det är ganska bra transporter i staden Berkeley, inklusive Capitol korridoren av Amtrak, och Bart system för snabb transit. Det finns också en tung trend för att använda cyklar för lokala pendlar, och det finns omfattande cykelbanor och andra anläggningar för detta. Berkeley har ett system av cykel boulevarder.

Runt UC-Berkeley campus är, i väster, Downtown Berkeley, medan söder om campus är Southside grannskapet, som huvudsakligen inrymmer studenter. Downtown Berkeley har sin egen civic center. Norr om campus är Graduate Theological Union. Universitetet har också en botanisk trädgård, som ligger på 34 tunnland vid Strawberry
Canyon, ovanför den huvudsakliga universitetsområdet. Plantera samlingar inkluderar Rhododendron Dell, och växter som förs tillbaka från avlägsna delar av Kina. Det finns också en betydande Kaktusar och torra växter samling, mycket av detta hålls i inomhus områden.

En annan attraktion är Lawrence Science Center. UC Berkeley offentliga science center är tillägnad praktisk vetenskap och matematik. Nya utställningar inkluderar “krafter som formar bukten”. Berkeley är den plats där Mr Lawrence och hans kollegor upptäckte cyklotronen, även känd som atom smasher, så det finns definitivt en hel del vetenskaplig historia att lära sig om här. Ett museum du kan hitta unika i Berkeley är Sake Provsmakning och museum. Det erbjuder ett komplett utbud av sake och plommon vinprodukter. Museet innehåller en display som visar skull-making process och har en sällsynt samling av gamla verktyg och artefakter.

Berkeley har också sina anläggningar avsedda för dess närhet till vattnet i San Francisco Bay. Detta inkluderar Berkeley Marina, och närliggande Aquatic Park. Vid småbåtshamnen finns också Shorebird Nature Center, som är hem för ett 100 liters akvarium som visar det marina livet i San Francisco Bay. En touch bord för barn och andra utställningar djurliv är på displayen. Marina har en imponerande 975 båtplatser att docka över 52 hektar vatten. Hamnen skyddas av en ingång vågbrytare. Det finns även live-aboard anläggningar, men du måste gå ut till havs minst en gång per 180 dagar. Ett omfattande urval av restauranger finns på Marina. Den 20 maj ett Berkeley Bay festival och Green Home Expo planeras. Andra intressanta områden i den norra delen av Berkeley är Northbrae, en planerad gemenskap och olika stadsdelar i Berkeley Hills, känd för sina slingrande gator och fantastisk utsikt.