berättigande för Home Affordable Ändring Program

Om du för närvarande har ett bostadslån som du inte längre kan betala, finns det goda nyheter som väntar på dig. Den nuvarande administrationen har nyligen lanserat Hamp eller Home Affordable Ändring Program. Detta är ett räddningspaket eller modifiering plan som kommer att hjälpa låntagare rädda sina hem från att avskärmas. För att få godkänt för det här programmet måste du vara berättigad.

Behörighet för ett sådant program kräver lånet ha finansierats på eller före den 1 januari, 2009. Bortsett från detta, bör den intecknade hem vara principen adress husägare. Detta innebär att fastigheter uppfinnare som bara hyra fastigheten inte är kvalificerade.

Din skuld till tal eller DTI spelar också en viktig roll i att bestämma din behörighet. Den faktorn att vara kvalificerad är 38%. Detta kan beräknas genom att ta alla dina månatliga låneskulder som inkluderar månatliga fastighetsskatt, avbetalningar, husägare avgifter, samt fastighetsskatt och försäkring avgifter. Detta antal skall sedan delas med din månatliga hushållets bruttoinkomst. När din DTI motsvarar 38% eller till och med under detta förhållande, då du kan kvalificera sig för Hamp. För att lägga till, om din DTI är 31%, kan du få en förlängning på upp till 40 år i ditt lån sikt samt en sänkt ränta. I vissa mycket ovanliga situationer kan dock den huvudsakliga balans också minskas.

Dessutom är det första inteckning endast kvalificerad för ett sådant program. Om det finns några andra panträtt, kommer de inte berättigade. Du måste också ha något bevis på att du för närvarande genomgår någon finanskris. Detta kan levereras av dina ekonomiska dokument såsom ditt uttalande balans, lönebesked, eller avräkningsnota. Ett annat krav är att lämna in en svårigheter brev som avgör din nuvarande monetära status och orsakerna bakom det.

Slutligen bör den maximala princip balans endast $ 729.750, så att den första lien kommer att vara berättigade. När de ovan angivna kriterierna passar din aktuella status, bör du ansöka om Hamp så att ditt hem kan sparas.

Även om kriterierna för Home Affordable Ändring Program är lätta att förstå och möta, det finns fortfarande en hel del banker som vägrar att godkänna lånet modifiering. Andra banker registrera dig för ett annat program som kallas Obama bailout program medan andra kommer att stanna, att förlora dina dokument och även ge fruktansvärda kundservice så att du kommer att ge upp. När detta händer, måste du vara uppriktig och upprätthålla en logg över varje kommunikation som sker. Denna logg kan riktas till oro för chefen och även skicka klagomål som har undertecknats till högre myndigheter.