berättelserna ditt hus kan berätta

Många ägare av historiska karaktär bostäder blivit nyfiken på dess ursprung. Efter allt ett hundra år gamla hem har en hel del historier att berätta. Spåra sina rötter liknar spåra släktforskning i en familj. Som bitar av ett pussel, samla ledtrådar från överblivna papper spår och information från länge bosatta att montera en kronologisk historia av byggnaden.

Ett ord till de kloka, kan ditt hus har inte den romantiska historien ni föreställa er. Vårt första hem var ett gammalt skolhus byggdes 1873 som vi renoverat och förvandlas till en två sovrum hus. Tittar ut våra sovrum fönster på bakgården vi föreställde en Norman Rockwell scen av barn springa och leka. När vi började forska rötterna till vår charmiga hem, upptäckte vi att samma skolgården var skådeplats för ett olöst mord där en lärare hade dödats med en yxa. En lokal historiker hävdade att hon hade löst mordet, tro att det är ett brott av passion, och att den vördade Dr.Whitehead var mördaren. Det var inte riktigt vad vi förväntat oss.

Att kasta försiktighet till vinden, om du fortfarande vill ha den, här är en lista med steg som hjälper dig spåra historien om ditt hem.

Lyssna på ditt hus – vad betyder det har att säga? Från och med den hem själv, försöka fastställa sin arkitektoniska stil. Oavsett om det är viktorianska, georgiska, Queen Anne, eller en nyare konstruktion, kommer stilen att ge dig en ledtråd till det år huset byggdes. Var uppmärksam på de material som används i byggandet. Gjorde byggaren använder sten, tegel, trä sidospår eller puts? Titta på formen på taklinjen, form och placering av fönster, skorsten, dörrar, och foundation.

Leta efter eventuella uppgraderingar till hem, skilja mellan nya och gamla byggmaterial. Ibland gamla tidningar användes som isolering som kan ge dig en ledtråd till dagen för hemmet. Kamma vinden eller eventuella cubbyholes som kan ha gamla kläder, dagböcker och andra artefakter.

Prata med lång tid bosatta eller lokala historiker och ta reda på vilka historier de har om hemmet eller dess tidigare ägare. Ofta är denna personliga informationsutbyte din bästa källa.

Nästa, chef över till den lokala tingshuset eller fastighetsregister kontor och gör en sökning på tidigare titlar. Om du har tur kan du hitta dådet från den första ägaren ger dig datum hemmet byggdes. För referens, gör en anteckning om den rättsliga beskrivning av fastigheten och namnger av tidigare ägare. Kontrollera dessutom viljan och register bouppteckning i fall fastigheten hade gått till en annan ägare genom ett testamente. Mortgage och skatt register kan ge ledtrådar till förbättringar eller förändringar av hemmet genom åren.

Arkiverade bygglov kan ge ledtrådar till tidigare ägare, strukturella förändringar till huset och kanske till och med de ursprungliga ritningar.

När du är klar här, gå vidare över till biblioteket och sök igenom avsnitt med lokal historia. Du kan även hitta gamla foton av fastigheten eller tidigare ägare. Folkräkning, födelse, giftermål, dödsfall register och dödsrunor kan också ge värdefull information. Lära sig om de människor som bodde där hjälper till att bilda total bild av livet i hemmet.

Var noga med att ta detaljerade anteckningar, fotokopior och spela in dina referenskällor i fall du måste gå tillbaka till dem.