beräkna riskerna innan du hämtar en inteckning refinansiera

Om du funderar på inteckning refinansiera att rädda dig ur din kredit elände, ta en ärlig titt på din ekonomiska situation. Även om du uppfyller kraven för ett lån, det finns faktorer som du bör noga överväga eller du kan riskera din familjs framtid.

Kan du råd med de månatliga avgifter?

Blivande låntagare lockas att haka på den inteckning refinansiera tåget på grund av löftet om låga räntor. Låga räntor är inte alltid de bästa erbjudandena. Det finns också saker att tänka på när du registrerar dig för år av payback, som vanligtvis är cirka 30 år.

Bolåneräntor kan variera beroende på inteckning sikt och räntorna. Om du går för en långsiktig inteckning, som är 30 år, kommer du att betala $ 660 per månad jämfört med den månatliga $ 1162 för en kortare 15 årigt lån. Men alla dessa beror på långivaren och det rådande marknadspriset.

Den första frågan att ställa är: hur mycket lån kan jag råd? Detta är en realistisk inställning till självbedömning. Om du tjänar en minimal årlig inkomst på $ 22.000, kan du vara berättigad till ett 30-årigt lån som kräver en månatlig betalning av $ 454 eller en ränta på 4%.

Ju högre inkomstklass, desto större lånebeloppet tillåtet. Dessa förhållanden ger långivarna en bättre uppfattning om hur låntagarna kommer att utföra, bortsett från att granska kredit poäng och bedöma din nuvarande skulder och huset som ska refinansieras.

Är din kredit prestanda bra?

Den andra frågan är din kredit prestanda. Om detta är bra, dina chanser för ett lån godkännande är höga, men detta bör kombineras med tillräckliga inkomster.

Skulle du gå för fast eller justerbar ränta?