bekämpa utestängning – vad du bör veta när du slåss avskärmning

Är du stressad ut allt om din inteckning betalningar? Är du kämpar avskärmning? Är du på den punkt som du kan börja halka på dina betalningar?

Det är i alla nyhetssändningar. Människor är försumliga på avbetalning nästan varje dag nu och deras verkar vara något slut i sikte! Men, det finns hopp.

Här är några enkla tips som hjälper dig:

inte ignorera problemet

De flesta människor känner sig generad när man diskuterar sina pengar problem med andra. Det är bara naturligt att känna så. Men på grund av detta, många människor undviker kontakt med sina långivare alla tillsammans vilket är ett stort misstag! De flesta långivare är beredda att hjälpa till om du bara prata med dem! Ge inte upp om du kämpar avskärmning. Det kan förhindras.

kontakta din långivare

Innan du kontaktar din inteckning företag, samla så mycket information och dokument som du kan till exempel, lånehandlingar / typ av inteckning, kontonummer, nyligen bevis på inkomst, uttalanden förmån som, social trygghet, handikapp, arbetslöshet, etc.

arbeta med din bolåneinstitutet

Du kan kvalificera sig för ett lån träningspass alternativ såsom, återinförs, Tålamod och / eller en återbetalningsplan. En inteckning modifiering kan ordnas om du bara prata med dem.

vara försiktig med rovgiriga långivare

Helt enkelt för att detta är en mycket känslomässig tid i ditt liv och du är mycket sannolikt att göra ett felaktigt beslut när under denna mycket stress och du kan hamna förlora ditt hem och alla pengar du har, om du inte är försiktig.

Om du tror att du är i trubbel ekonomiskt och du känner att du är på väg att få problem med att göra din inteckning betalningar, prata med din långivare. Få information om dina möjligheter och rättigheter när du kämpar avskärmning.