behovet att remortgage

Som med alla lån, är det självklart att du bör tänka noga innan man börjar på den. När upplåning är säkrade mot ditt hem, måste du vara extra försiktig och se till att du kan hålla jämna steg med de betalningar, annars kan du hamna förlora ditt hem.

Remortgaging ditt hem är ett alternativ att överväga för ett antal anledningar, men det är bara ett val, och är aldrig obligatorisk.

inkomsten förändras
Om din situation har förändrats, till exempel din inkomst har minskat på grund av sjukdom, arbetsbrist eller personliga frågor, kan du finna dig i en situation där du inte kan hålla jämna steg med din avbetalning.

I så fall kan du vända din långivare att se om det finns några alternativa förslag som de har. Om din inkomst är sannolikt endast att påverkas på kort sikt, kan de ha möjlighet att ge dig en semester remortgage betalning som ett alternativ, dessa helgdagar är vanligt med flexibla remortgages. Likaså kan de ha möjlighet att justera villkoren för din nuvarande inteckning snarare än du säkra en ny istället.

Beroende på hur mycket av inteckning du redan har betalat, kan din långivare att kunna erbjuda dig en rad alternativ.

kostnader
När du remortgage, skaffa dig en ny inteckning och använda de medel från detta för att betala av din nuvarande inteckning. Det är ofta kostnader i samband med att göra detta, till exempel juridiska avgifter för att avsluta din inteckning affär tidigt. Det är därför så att du bara ska remortgage när det finns övertygande skäl för dig att göra det.

betalningar
En remortgage kan minska din månatliga avbetalningar, och ibland termen i affären också. Många människor ser att remortgage av denna anledning, men det är bäst att träna så mycket som möjligt vad den ekonomiska effekten av att förändra kommer att vara, vilket du kan göra med en remortgage miniräknare.

medel
Många människor remortgage också att erhålla tillgångar, antingen genom att frigöra kapital eller erhålla ytterligare lån på fastigheten. Om detta gäller dig, bör du tänka igenom vad medlen för och om remortgaging kommer definitivt att vara värt mödan.

Om du funderar remortgaging att konsolidera skulder, är det verkligen bäst om du tar dig tid att beräkna effekterna av remortgage på din ekonomi. Titta på dina nuvarande utgifter, nu och efter eventuella framtida ränteförändringar, plus längden av tiden dina skulder kommer sannolikt att ta att betala av, och jämföra dessa med samma faktorer om man säkra remortgage, och bara gå framåt om man lämnar dig i en bättre ekonomisk situation. Om du kämpar med skuld just nu, är det sista du behöver en remortgage affär som hamnar sätta dig under ännu större press.