behöver en inteckning, kan hur mycket jag låna reda

Att få mest för dina pengar är målet för de flesta människor i dessa dagar. Credit oro och höga boendekostnader kan se ut som en jätte frågetecken i ditt liv. Du kan hitta dig själv undrar “Jag behöver en inteckning, hur mycket kan jag låna”? Ha en trevlig plats att leva i med en överkomlig månatlig betalning är ett realistiskt mål som kan uppnås.

Beräkna vad du tar hem varje månad är det första steget. Vad du så skulle är överväga din raka veckolön (ingen övertid eller bonus), multiplicera med 52 och sedan dividera med 12. Detta är pengar som du är ganska säker på att du kommer att göra spärra eventuella oförutsedda omständigheter.

När du har listat ut din årliga och månatliga lön du kan bestämma hur mycket pengar du kan låna. I grund och botten någon föra hem $ 25.000 vardera år tjänar ca $ 2083 varje månad. Detta skulle kunna kallas din bruttoinkomst, alla pengar du gör innan några avdrag, inklusive skatter.

Nästa du behöver för att subtrahera eventuella krediter lån från detta belopp, såsom: undervisning, kreditkort, auto, sedlar, eller till och med icke-kredit som barnbidrag. De flesta långivare kommer att tillåta dig att låna runt 1/3rd eller ca 36% av din totala bruttoinkomst

Var inte rädd för alla nummer, bolån är ett långsiktigt beslut och det tar bara lite arbete för att se till att du gör rätt val. Med något som kan pågå mellan 7 och 40 år (längre än de flesta relationer dessa dagar!) Du vill inte stressa. Långivare kommer också att titta på ditt jobb stabilitet och din framtida inkomst intjäningsförmåga.

Tack och lov internet verktyg finns också tillgängliga för att hjälpa dig att beräkna dessa siffror. On-line inteckning räknare, mäklare, agenter och långivare är redo och villiga att hjälpa dig i pre-inteckning processen. Att hitta ett lån match är viktig för alla inblandade parter.

När man beslutar att låna, är det viktigt att inte lämna ut några optioner. Pengar du har sparat upp kan vara en handpenning och hjälpa dig att få ett större lån. Även om du kanske kan göra detta, är det inte en absolut nödvändighet. Din idé om det perfekta huset kan orsaka ett lån som är mer än du kan hantera, vilket leder till många sömnlösa nätter.

Så nu är du redo att ställa “Det är min tid för att säkra en inteckning, hur mycket kan jag låna?” Så det är dags att vara ärlig med dina siffror och kolla in alla fakta. Det är viktigt att vara organiserad, ha en månadsbudget och då du kommer att veta svaret på din fråga och du kommer inte bli besviken när matchar din lånebeloppet till hemmet du vill.