behöver en inteckning bättre få en eftersom de går snabbt … de prisvärda sådana

Bolån, förmodligen den billigaste pengar i stan. En inteckning är en typ av lån som använder fastigheten i vilken det köp som säkerhet eller säkerhet mot lånet. I grund och botten är en inteckning det enklaste och billigaste typen av lån för att få eftersom den som lånar dig pengarna är verkligen den som köper huset. Det är inte förrän du betalar av lånet som man faktiskt äger sitt hus.

Det finns många typer av bolån. De två grundläggande typer av amorterade lån är fast ränta inteckning (FRM) och justerbar sats inteckning (ARM)

Fast ränta inteckningar är inställda termer att ett lån ska betalas ut i och vid en bestämd ränta. Denna kurs ändras aldrig, vilket gör att personen som tar lån för att få lite lugn och ro om att ta det. De vet att även om inteckning räntorna stiger, kommer de fortfarande att betala i vilken takt de låste in.

Justerbar ränta inteckningar är fortfarande inställd på för en period av år, men räntan fluktuerar årligen baserat på ekonomin. Detta kan vara bra om det finns en period av år där ekonomin blomstrar och räntorna är låga, än du sparar pengar. Men det kan gå åt andra hållet också, är valet upp till dig.

Uttrycket “andra inteckning” hänvisar till att ta lån mot ditt hus. Låt oss säga att du ägde ett hus för ett par år och du betalat $ 25.000 av din inteckning. Du kan ta en andra inteckning ut för 25000 innebörd nu du inte längre äger ett öre av ditt hus, men du har 25 stora att leka med. Återigen, är denna typ av lån det billigaste lånet du någonsin kommer att hitta.

Nu kanske du tänker, varför i hela friden är bolån så billiga? Det finns två huvudsakliga orsaker som kan förklara detta, 1. Hus nästan alltid stiga i värde, vilket innebär att de varje år får mer värde. Varje annan typ av tillgångar som man kan få ett lån för att sjunka i värde. 2. Bankerna äger ditt hus tills du betalar tillbaka lånet, så om du inte kan betala tillbaka lånet de utestänger ditt hus – sparka ut dig – sälja den för mer pengar (uppskattning värde) och gå om sin verksamhet som om ingenting har hänt. Dess tryggt, det är allt som finns till den.