behöver du ha ett lån för att köpa ett hem

Att köpa ett hus är nästan säkert den dyraste köp du någonsin kommer att behöva göra. Att hitta eller spara pengar för att köpa din första hem och få din fot på fastigheten stege brukade vara nästan omöjligt utan att ta ut en inteckning för att ge dig de nödvändiga medlen.

Även om de flesta människor fortfarande inte har tillgång till den mängd kontanter som du skulle behöva köpa ett hem, är alternativa möjligheter till inteckning börjar att utforskas. Med den ökade användningen av Internet för att söka efter ditt nya hem, samt ökat deltagande av köpare och säljare av huset, har direkt kommunikation mellan de båda parterna har aldrig varit bättre.

Köpare och säljare kommunicerar nu tillsammans för att se om de kan nå en kompromiss för utbytet på huset som inte alltid innefattar ekonomisk ersättning. Dessa affärer blir alltmer kreativa och rymmer en mängd krav för endera eller båda parter.

Den mest använda alternativ till den traditionella inteckning är att av säljaren inteckning. De flesta köpare, särskilt första gången köpare, kräver en betydande handpenning för inköp av deras nya hem. Detta är vanligtvis en procentsats av det totala priset och är 10% som standard. Kostnaden för husen i Storbritannien har ökat enormt under det senaste decenniet, och så detta kan vara så mycket som £ 18.000 i vissa områden i landet för en liten två sovrum radhus. Med tanke på att många köpare har att hyra sina nuvarande hem, besparingar är inte alltid lätt att komma med. Skulle de vill köpa ett hus från någon som har några utestående lån för att betala en överenskommelse säljare inteckning är en möjlighet.

Säljaren inteckning innebär ursprungliga ägaren remortgaging fastigheten och sedan inrätta en amorteras lån för den nya köparen. Detta är en komplicerad lån men har gjorts mycket enklare sistone eftersom det kan sättas upp på nätet och inte nödvändigtvis behöver en erfaren och dyr revisor att utarbeta detaljerna.