behörighetskrav under Obamas lån ändring program

Har du frågor om Obamas lån ändring program och som är berättigade att delta i den? Undrar du vilka finansiella institutioner tillhandahåller alternativ lån modifiering med $ 75 miljarder euro avsatts av finansdepartementet? Fortsätt att läsa för några svar på dessa frågor och mycket mer.

Lender deltagande i det federala programmet krävs inte, men många finansiella institutioner har redan anmält sig och många fler är angelägna som att modifiera ett lån är ett mycket bättre alternativ till utestängning. Dessutom, under Obamas lån modifiering setup, är långivare erbjuds incitament för att delta i denna plan som förväntas skydda 4-5.000.000 amerikanska husägare från att förlora sina hem.

Den federala lån ändring program har följande krav för stödberättigande:

– Lånet som modifieras måste vara en första inteckning i din primära bostad
– Lånet som modifieras måste utgöra en månatlig betalning> 31% av din månadsinkomst
– Lånet modifieras inte vara brottsligt

– Du måste kunna styrka din inkomst

För att kunna behandla din ansökan för det federala ändring program, måste du ge långivaren med en detaljerad umbäranden brev, ett grundligt ifylld ansökningsblankett, en detaljerad resultaträkning, och bevis på din skuld. Det finns ingen avgift i samband med ansökan om ändring i enlighet med överkomliga priser och stabilitet Plan.

Inte bara är de långivare som är villiga att delta i federala lån modifiering systemet tillhandahålls incitament, så också är husägare. Till exempel, om du betalar din nyligen modifierade lån som krävs för fem år, kan du vara berättigad att få en $ 5.000 bonus.

Inte förhala inte ansöker om befrielse genom den federala lån ändring program. Undvika rusning och oundvikliga överflöd av pappersarbete som kommer att börja rulla in och få framför din långivare innan publiken.