begränsningar och de bästa egenskaperna hos en Fort Lauderdale FHA inteckning

Detta är en fråga låntagare frågar mig på en daglig basis. Faktiskt den första frågan de ställer är vad som är den takt och kan jag komma på ett bostadslån / inteckning.

9 gånger av 10 låntagare / nya bostadsköpare är förvirrad om en FHA lån. I denna artikel kommer jag att ta itu med de begränsningar och de bästa egenskaperna hos en FHA inteckning. Här i Fort Lauderdale, är FHA låneram $ 423.750. Vad betyder det? Är det bra?

Det är bra! Det innebär den största lånet som du kan ta emot en enda familj hem, andelslägenhet eller lägenhet är $ 423.750. Om du har en annan typ av fastighet kommer det att finnas en annan begränsning. I Fort Lauderdale FHA lån kan endast göras på bostadsfastigheter. Detta är inte ett lån för ett företag, bolag, investerare och inte heller kommer de tillåter dig att co-tecken för en inteckning. Egentligen kan du co-tecken för en FHA lån / inteckning om du bor i hemmet i Fort Lauderdale.

Det fina med FHA lån / bolån är att de inte kredit värdering driven. Det dåliga med FHA bostadslån är att den nuvarande inteckning härdsmälta har orsakat rädsla på marknaden och långivarna höjer sina krav kredit värdering. Vilket begränsar dina alternativ. Om du använder en långivare som kommer att ta de låga poängen. Lycka till att hitta en. Det finns mycket få långivare som går med de riktlinjer som fastställs av FHA och president Obamas administration.

I Fort Lauderdale FHA lån minsta kredit värdering är 640 på 95% av de banker. Varför? Bankerna lokalt och nationellt försöker motverka risken för utestängning genom att höja den lägsta kredit värdering. Det finns också många låneinstitut som inte kommer att låna i tri-länet område. Det finns en väg runt detta problem. Bara arbeta med en långivare som är villiga att ta på ditt ärende och teckna av FHA riktlinjer.

En mer stor sak om en Fort Lauderdale FHA lån är de satser! De är spektakulära. De är de bästa i landet. Problemet är att du måste betala för två saker. 1 du kommer att få betala för förskott Mortgage Insurance Premium och 2 kommer du att få betala för det på en fortsatt månadsbasis även för de kommande fem åren. Detta är en faktor som du bör tänka på när man jämför en FHA lån kontra ett konventionellt lån.

Hoppas denna artikel har hjälpt klara upp några av de fördelar och nackdelar med en Fort Lauderdale FHA lån.