bedrägliga inteckning annonser vad de lämnar ut

När shopping för en inteckning för att köpa ett hem eller refinansiera befintliga lån, kan du se eller höra annonser med erbjudanden om låga priser eller betalningar.

Medan några av de erbjudanden kan verka frestande, vissa är fruktansvärt bristfällig: De inte avslöja de verkliga villkoren för affären som lagen kräver.

Federal Trade Commission, landets konsumentskydd byrå, vill att du ska veta de slagord som skulle utlösa uppföljande frågor, samt information för att insistera på.

vad annonserna säger

En låg “Fixed” Rate: annonser som tout en “fast” ränta kan inte säga hur lång tid det kommer att vara “fast”. Hastigheten får fastställas för en inledande period, och det kan vara så kort som 30 dagar.

Mycket låga priser: Är annonserna talar om en “betalning” ränta eller ränta? Räntan är den ränta som används för att beräkna den ränta du kommer att skyldig långivaren varje månad. Betalningen är den ränta som används för att beräkna betalningen du är skyldig att göra varje månad. Vissa erbjudanden annonsera en låg betalning takt utan att berätta att det gäller endast under en inledande period. Om betalningen är lägre än räntan, kommer du att täcka inte upplupen ränta. Detta kallas “negativ amortering.” Det betyder att ditt lån balans faktiskt ökar och långivaren är att lägga den obetalda räntor på balansen du är skyldig.

Mycket dålig lön Belopp: Annonser citerar en mycket låg betalning belopp kan vara ett intresse som bara (I / O) lån, där du bara betalar den ränta upplupen varje månad. Så småningom kommer du att betala av principal-eller du kan sluta på grund av en klumpsumma betalas i slutet av lånet.

Lånebelopp $ 300.000-Betala endast $ 900 per månad: Annonser med “teaser” korta räntorna eller betalningar som dessa ofta inte avslöja att en kurs eller betalning är en mycket kort inledande period.

Viktigt meddelande från din Mortgage Company: utskick som har information om din inteckning får inte vara från din långivare alls. Innan svara på ett erbjudande, granska det noga för att se till att du vet vem du arbetar med.

vad annonserna inte säga

För att göra ett välgrundat beslut om en inteckning erbjudande, be långivaren:

• Vad är den effektiva räntan? Den effektiva räntan är den totala kostnaden för krediten uttryckt som en årlig ränta.

• När och hur kan min takt och betalningar förändring?

• Hur kommer min månatliga betalning vara? Kan det öka?

• Omfattar månatliga utbetalningen ett spärrat belopp att betala för mina fastighetsskatt och husägare försäkring?

• Vad är lånetiden (t.ex. 15 år? 30 år?)?

• Kommer jag att behöva betala förskottsbetalning påföljder att refinansiera och betala av lånet i förtid?