bästa remortgage deal nu att recessionen är över

Med det värsta av den ekonomiska katastrofen efter USA, är husägaren börjar tänka på refinansiering sin inteckning eller tittar på att köpa bra inom sina tillgångar. Detta har öppnat upp en enorm marknad för långivare och inteckning mäklare runt om i landet och villaägare är alla ute efter den bästa remortgage affär som kommer att ge dem den lägsta ränta inteckning med bästa finansieringsalternativ till dem.

När du letar efter den bästa remortgage deal det viktigaste att göra är att åka runt och för att göra det du måste börja tidigt – vid minst 6 månader innan din inteckning är dags att förnya. Eventuella tidigare och långivare kan inte vill tala med dig, och för nära förnyas och du kommer inte ha tid att shoppa runt (och håll en långivare mot varandra – allt om rättvisa när det gäller när du letar efter den bästa remortgage deal).

Som sagt inte ge upp din nuvarande långivare. De vill inte förlora din verksamhet, och om du presenterar dem med flera alternativ som är tillgängliga för dig att de kan motverka och ge dig en bättre affär bara för att hålla din verksamhet.

Det är också allmänt känt att bolåneinstitut ger de bästa erbjudanden till nya kunder.

När du bestämmer dig för att börja leta efter den bästa remortgage affär, titta på villkoren för din nuvarande inteckning. Finns det några avgifter eller straffavgifter om du bryter inteckning tidigt? Vissa långivare har nu avgifter som kan uppgå till flera hundra eller tusen dollar även om du remortgage vid utgången av din nuvarande inteckning! Men dessa avgifter kan täckas av den nya långivaren om de är ivriga att få ditt företag.

När du har hittat den bästa remortgage affären och väljer att byta kan du behöva betala extra advokatarvoden och avgifter värderingsprinciper. Dessa skulle vara att skriva de nya inteckning papper, fullgöra de gamla inteckning, fil papper med erforderliga och tillämpliga myndigheter att registrera nya inteckning och avregistrera den gamla inteckning. Totalt bör du räkna med att den rättsliga avgifter uppgår till cirka $ 1,000.00 – eller åtminstone bör du budget för detta belopp.

Om uppgiften att söka efter den bästa remortgage affären är alltför skrämmande, och du är inte riktigt säker på vad de rätta frågorna att ställa så ska du tala med en inteckning mäklare. Home Mortgage mäklare företräda dig, inte bankerna – men göra tillvägagångssätt med försiktighet eftersom de kommer att arbeta med specifika banker, och kommer att försöka styra dig till dem.

Just nu är en av de bästa tiderna att titta på att hitta den bästa remortgage deal – shoppa runt eftersom långivare erbjuder bättre produkter, med konkurrenskraftiga räntor och de är ivriga att få ditt företag. Använd detta till din fördel!