bästa refinansiera bolåneräntan – förbättra dina odds för att få en låg ränta

Skaffa en inteckning refinansiering har flera fördelar. Dock är det enda sättet att realisera dessa fördelar att kvalificera sig för en låg ränta inteckning. Även om refinansiering ett hem är idealisk för att säkra en fast ränta inteckning, utan att förvärva en lägre ränta, kan du inte spara på din månatliga inteckning betalning. Om ni vill få en låg ränta inteckning, det finns åtgärder du bör vidta.

skapa en bra betalning rekord med befintliga bolåneinstitutet

När du ansöker om en refinansiering kommer hypotekslåneinstitutens granska noga din kredit och bedöma din betalning historia med nuvarande inteckning långivaren. Individer med en bra betalning rekord kan förvänta en låg ränta på sin raffi – särskilt om deras kredit värdering är hög. Å andra sidan, om du har dålig kredit, och har lämnat flera sena avbetalning, kan en refinansiera långivare anser du ett riskfyllt sökande.

Riskabla sökande kan ha sin refinansiera ansökan nekas. Om ansökan godkänns, långivaren kommer sannolikt uppdrag ett erbjudande med en hög ränta. I detta fall är refinansiering inte mycket fördelaktigt. Det slutliga målet är att spara pengar. Men om besparingarna är minimal, är det inte värt kostnaderna att refinansiera.

Om du överväger en refinansiering, försök att lämna alla amorteringar i tid. Dessutom minska onödiga skulder, vilket kan öka din kreditvärdighet. Villaägare med en bra kredit värdering har en bättre chans att säkra en låg ränta refi.

jämföra olika refinansiera bolåneinstitut

Att göra en sida-vid-sida jämförelse av olika bolåneinstitut är mycket effektiv. Efter att ha begärt en inteckning citat, långivare bedöma en sökandes situation och göra dem ett erbjudande. Långivare erbjuder kommer att variera. Genom att jämföra långivare, har du möjlighet att välja lånepaket med den lägsta refiräntan. De som försummar jämföra långivare riskerar att acceptera en dålig refinansiering erbjudande.

refinansiera när tiden är rätt

På grund av sjunkande bolåneräntor, är många husägare hoppar på refinansiera tåget. Men nu kan inte vara rätt tid för att skapa en ny inteckning. Innan du ansöker om en ny inteckning, bör du överväga ett par faktorer. Hur länge tänker du på att leva i hemmet? Kommer en refinansiering skapa en märkbar besparing? Vad är din kreditvärdighet? Har du de medel att betala avslutande kostnader?

Refinansiering medan räntorna är låga är perfekt för att få en låg, fast ränta inteckning eller sänka månatliga betalningar. Men om din nuvarande hastighet är jämförelsevis låg, eller om du räknar en flyttning inom en snar framtid, kan refinansieringen inte vara det klokaste valet.