bästa insats idag för en dålig kredit bostadslån kan vara FHA långivare

Fick du ett lån någon gång under det senaste decenniet? Förhoppningsvis du inte gå in avskärmning som så många gjorde. Många långivare delade ut lån under fastighetsbubblan som vi delar ut godis på Halloween. De tar dessa lån och förpacka dem som säkerhet buntar och sålde dem på besynnerliga priser till Wall Street investerare som en bra inkomstkälla.

investerare och långivare fått sin bubblan sprack

De var allt annat än bra inkomstkällor när det blev uppenbart att de flesta bostadsköpare inte ekonomiskt var kvalificerade för sina hem. Många av dessa lån var rörlig ränta inteckningar. När de finansiella marknaderna utlåningsräntor gick vilda, så gjorde månatliga betalningar förfaller och mängden av utmätningar som äger rum var utan motstycke i historien av nationen. Naturligtvis spräcka bubblan. Investerarna var kvar med buntar av värdelösa värdepapper. Bankerna fick lösas ut av regeringen för att skydda vanliga bankkunder och deras dagliga verksamhet.

den gamla goda tiden

Tillbaka i sub-prime dagar, var ett 500 FICO kredit värdering allt du behöver för bostadslån. Många fick med fejkade sysselsättning och lön dokumentation, eller långivare bara inte be alla de rätta frågorna. För dem av oss som inte har perfekt kredit och letar efter en inteckning på marknaden idag, kan alternativen verkar dim. När happy-go-lucky banker och kreditinstitut har skärpt sin utlåning kriterier avsevärt. Kanske för hårt när det dystra ekonomiska bilden av idag.

de bättre nya dagarna

Numera inteckning räntorna är på en all-time low och mycket lockande. Men många tegel och murbruk institutioner har höjt sina riktmärken för godkännande lån eller skärpt sina krav. Erkänner marknaden för folk med fläckiga kreditvärdighet som fortfarande vill ha en egen bostad, har andra långivare klivit in för att fylla tomrummet i denna lukrativa marknad. Många av dessa långivare kan hittas på nätet. Om du är försiktig, kan du hitta många seriösa långivare på nätet med några mycket bra erbjudanden för dåliga lån kredit hem. Ansökan är enkel, dokumentationskrav liten, tid för godkännande snabbt.

Federal Housing Authority (FHA) lån

De flesta av de långivare bostadsbubbla inte längre existerar på grund av sina riskfyllda satsningar, så glöm dem. Om du inte vill få ett lån på nätet, skulle din bästa insats vara att söka långivare som är FHA kvalificerade. Som med alla finansiella produkter eller tjänster, måste du shoppa runt för att hitta de bästa räntorna, de lägsta avgifterna och de mest bekväma återbetalningsvillkor.

regeringen backas

Då och då, FBI gör något rätt. Trots strikta konstitutionalister skulle hålla med förutsättningen och handlingen är FHA lån garanteras av regeringen. Om du standard och långivaren har ingen möjlighet, kommer regeringen att köpa tillbaka lånet på aktuella marknadsräntor. Detta möjliggör bostad för många amerikaner som annars inte skulle kvalificera. Det minskar risken för långivarna. Och återbetalningstid är standard enkel ränta lån med anständiga återbetalningstid.

refinansiering är ett alternativ också

Om du redan är i ett bostadslån och vill dra nytta av de låga räntorna, leta efter refinansiering med FHA kvalificerade långivare också. Fyndat villaägare med inte alltför perfekt kreditvärdighet, bör leta efter låg ränta dåliga krediter bostadslån refinansiering enligt FHA regi.