bästa hypotekslån takt-har du vad som krävs

Shoppa runt för bästa hypotekslån ränta kan vara en bra eller dålig upplevelse, beroende på hur du går till väga. Om du går i blindo, med ingen aning om den aktuella bolåneräntan eller din kredit, är chansen att du kommer att sluta göra dåliga val. Men lite bakgrund kunskap kan hjälpa dig att fixa din kredit och få de bästa priserna möjligt.

Vad är min kredit?
Dessa priser beror på hur bra eller hur dålig din kreditvärdighet är. Om du inte har någon kredit historia eller en dålig kredit, är det fortfarande möjligt att hitta långivare som kommer att erbjuda dig en andra inteckning ränta. Men räntorna kommer att vara orimligt hög. Detta kan tyckas orättvist, men titta på det ur långivarnas synvinkel-en dålig kreditvärdighet betyder att de inte har någon garanti för att du kommer att kunna betala tillbaka dem.

Det första steget i att få den bästa ränta hypotekslån är att ta reda på vad din kredit ranking är. Det finns tre huvudsakliga kreditupplysningsföretag-Equifax, TransUnion och Experian. Du kan få en gratis rapport från var och en av dem varje år och online finns också tillgängliga. Och vad exakt går till en kredit värdering? Din ranking kommer att avgöras av din outnyttjade krediter, konton lån och din aktuella skuld ränta. Din totala poängen kommer att vara någonstans mellan 300 och 850. Du kan räkna med att få bra ränta om du poäng över 700 – i själva verket närmare 850 din poäng är, desto bättre dina priser kommer att bli.

förbättra dig själv!
Så vad händer om din kreditvärdighet är inte över 700? I själva verket, vad händer om det faller någonstans under 300? Avsluta inte oroa majoritet av människor med ett kreditbetyg som ligger mellan 100 och 650. Den goda nyheten är att du kan vidta åtgärder för att åtgärda detta. Du behöver inte betala alla dina skulder direkt-allt du behöver göra är att ställa upp några betalning planer för dig själv. Håll en viss summa pengar på ditt kreditkort och se till att du gör dina betalningar regelbundet varje månad. Detta kommer att visa dina potentiella långivare att du menar allvar med att upprätthålla din ekonomi.

Bortsett från att hitta de bästa flighterna hypotekslån, kan du också tala med din långivare om en justerbar bolåneräntan. Långivare kommer att variera så försök och handla och jämföra så mycket du kan. Titta in i både fasta och rörliga räntor samt hur länge lånet kommer att sträcka.

Kom ihåg att det inte räcker att bara få den bästa hypotekslån ränta-se till att du fortsätta att göra dina betalningar på en regelbunden basis. Detta kommer att fortsätta att förbättra din kredit ranking och göra ett gott intryck på din långivare.