bästa hem hypotekslån – vad man ska leta efter i en inteckning

Med en kredit värdering av 680 eller högre, har du en uppsjö av alternativ bostadslån. I princip kan du välja dina villkor, men du vill vara säker på att du hittar den bästa finansieringen paketet. Det innebär att titta på finansieringskostnaderna, termer och långivare.

finansieringskostnader

Den mest konkurrensutsatta bolånemarknaden är konventionella lån, inklusive såväl fast ränta och ARM. Det betyder att dessa typer av lån har de lägsta priserna. Lägg en 20% handpenning, och du kommer att ha långivare swooning över dig.

Fast ränta bostadslån erbjuda trygghet i en fast ränta. Du kommer att betala samma ränta under hela livet av din inteckning. Du kan också låsa in dagens låga priser. Du har alltid möjlighet att refinansiering om räntorna gör droppe.

En ARM ger lägre priser med risk för att de kommer att stiga i ett par år. För de husköpare som planerar att flytta inom ett par år, kan denna finansiering spara hundratals i räntekostnader.

Du kan också välja en hybrid av de två, som erbjuder inledande låga priser som kommer att låsa in efter ett par år.

termer

Ju kortare inteckning, desto mindre betalar du i dröjsmålsräntor. Men månadskostnaden blir högre med på kort sikt. Den vanligaste inteckning är under 30 år, men du kan välja en 25, 15 eller till och med en 10 år inteckning. Välja termer är egentligen baserat på vad du har råd att betala varje månad.

långivare

Konventionella långivare erbjuder oftast den bästa finansieringen, även om du behöver en okonventionell lån. Jumbo och subprime kan bearbetas genom konventionella långivare. De kommer att finna försäkringsgivare, som kommer att lägga något till ränta på ditt bolån.

Fortfarande du vill undersöka alla dina utlåning alternativ. Börja med att samla in prisuppgifter på en förutbestämd lånebeloppet. Detta gör att du jämför liknande siffror. Också, att titta på avgifter för att se till att räntor besparingar inte uppvägs av höga avslutande kostnader.

När du har valt en långivare, begära ett bud. Det är när det långivande institutet kommer faktiskt titta på din kredit historia och ger dig reella tal. Om du inte är nöjd med villkoren, var inte rädd att gå ifrån affären. Det finns många långivare att välja mellan.